Oddzielacz żółtka od białka jajka Good Grips amerykańskiej marki OXO, sprawdzi się w każdej kuchni, niezależnie od jej wyposażenia - sprytna konstrukcja pozwala zawiesić gadżet na brzegu miski dowolnej grubości, a jego obecność zupełnie nie przeszkadza w korzystaniu z innych urządzeń, np miksera. Uniesiona krawędź ułatwia rozbicie jajka, antypoślizgowy, miły w dotyku uchwyt to przyjemność użytkowania. Separator rozbija jajko tak zgrabnie, że kawałki skorupek nie mają szans wpaść do przygotowywanego jedzenia. Bez potrzeby żonglowania połówkami jajka, białko idealnie oddziela się od żółtka i nie spływa po dłoniach ani po skorupce.
OK
Amerykańska firma OXO powstała w odpowiedzi na kilka prostych pytań. Dlaczego narzędzia kuchenne nie są przyjazne dla dłoni? Dlaczego nie ma idealnie wygodnych narzędzi, z których da się korzystać z przyjemnością? Po badaniach i opracowaniu setek modeli i wariantów, w roku 1990 na rynek amerykański wypuszczono pierwszą serię piętnastu narzędzi kuchennych OXO Good Grips.