Polityka Prywatności

 oraz informacje o przetwarzaniu danych osobowych Klientów sklepu internetowego galerialimonka.pl

Niniejsza Polityka Prywatności stanowi integralną część naszego Regulaminu Sklepu. Definicje pojęć użytych w niniejszej Polityce Prywatności zostały zamieszczone w Regulaminie.

Kto przetwarza Twoje dane?

Administratorem Twoich danych osobowych jest jednoosobowa działalność gospodarcza EXCEL Aneta Sielicka, ul. Sportowa 39, 72-100 Białuń. Działalność zarejestrowana jest w Urzędzie Gminy i Miasta Goleniów pod numerem ewidencji działalności gospodarczej: 007928/05, numerze NIP 856-126-62-77, numer REGON: 811144889 - zgodnie z zasadami określonymi w treści Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady EU 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku. (dalej „RODO”).

Dlaczego przetwarzamy Twoje dane?

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane w celu:

  • utworzenia Konta w Sklepie;
  • realizacji Twojego Zamówienia;
  • rozpatrywania składanych reklamacji oraz innych czynności wskazanych w Regulaminie;
  • naszych działań promocyjnych i handlowych - wysyłki newslettera. W tym celu zbieramy i przetwarzamy adresy e-mail użytkowników, aby wysyłać treści marketingowe związane z naszą działalnością – informacje o charakterze handlowym, oferty, promocje, nowości. Niepodanie adresu poczty elektronicznej skutkuje niemożnością zapisania się do newslettera.
  • korzystania z formularzy – kontaktowego, zwrotów i reklamacji. Zapewniamy możliwość skontaktowania się z nami za pośrednictwem formularzy kontaktowych. Aby móc skorzystać z tej formy kontaktu, użytkownik musi podać swój adres e-mail, abyśmy mogli obsłużyć jego zapytanie i udzielić mu odpowiedzi. Niepodanie adresu e-mail będzie skutkować niemożnością skorzystania z tej formy komunikacji ze Sklepem.

Jakie dane przetwarzamy?

Zbieramy dane osobowe tyko wtedy kiedy jest to niezbędne, tylko te dane, które są niezbędne i przachowujemy je tylko przez okres niezbędny do realizacji celu w jakim je zbieramy.

Nie gromadzimy danych osobowych „na zapas” i nie przetwarzamy ich przez nieograniczony czas, gdy dane te są już zbędne.

Zakres przetwarzanych danych osobowych określa zakres uzupełnionych przez Ciebie, a następnie przesłanych do nas za pomocą odpowiedniego formularza, danych. Przetwarzanie Twoich danych osobowych może dotyczyć adresu poczty elektronicznej, imienia i nazwiska, numeru telefonu, adresu zamieszkania, adresu dostawy zamówienia, danych do wystawienia Faktury VAT.

Podanie nam swoich danych osobowych jest dobrowolne, ale brak zgody na przetwarzanie danych osobowych oznaczonych jako obligatoryjne, uniemożliwi wykonywanie usług i realizację Umów Sprzedaży.

Jak przechowujemy Twoje dane?

Twoje dane osobowe przechowywane są na bezpiecznych serwerach firmy OVH Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu.

Proces przesyłania Twoich danych osobowych pomiędzy komputerem użytkownika sklepu a serwerem OVH Sp. z o.o. zabezpieczony jest Certyfikatem AlphaSSL CA G2 wydanym przez firmę GlobalSign.

Jak długo przechowujemy Twoje dane?

W przypadku naszych klientów dane przechowujemy na czas konieczny do efektywnej realizacji zamówień.

Twoje dane związane z zawarciem i realizacją umowy przechowujemy przez okres niezbędny do ustalenia, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami, ustalony w Kodeksie Cywilnym (licząc od chwili, gdy umowa przestaje obowiązywać).

Komu udostępniamy Twoje dane?

W celu zapewnienia prawidłowej pracy naszego sklepu, korzystając z prawa na mocy art. 31 Ustawy o ochronie danych osobowych powierzamy przetwarzanie danych osobowych naszych klientów innym firmom w celu wykonania przez te firmy czynności związanych m. in. z hostingiem, administracją, realizacją zamówień (np. transport). W takich przypadkach ilość przekazywanych danych jest ograniczona do minimum wymaganego do poprawnego wykonania usługi.

Czy przekazujemy Twoje dane do państw trzecich?

Państwo trzecie, to państwo w którym RODO nie jest obowiązującym prawem. Nie przekazujemy Twoich danych do takich państw.

Jakie masz prawa?

W związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych przysługują Ci następujące uprawnienia:

  • prawo do żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania;
  • prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania;
  • prawo do przenoszenia danych jeśli jest to technicznie możliwe;
  • prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych, jeżeli Użytkownik uprzednio taką zgodę wyraził;
  • prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez Administratora. Jeśli masz zastrzeżenia dotyczącą przetwarzania przez nas Twoich danych, wolę, abyś zgłosiła/zgłosił się do nas w pierwszej kolejności. Możemy to naprawić. Możesz również skontaktować się z Prezesem Urzędu Ochrony Danych Osobowych za pośrednictwem jego strony internetowej lub pod adresem:
    Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych
    ul. Stawki 2
    00-193 Warszawa

Informacja o plikach cookie

Sklep nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu: EXCEL Aneta Sielicka, ul. Sportowa 39, 72-100 Białuń

Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

  • dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła.

W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

W ramach Serwisu stosowane są lub mogą być stosowane następujące rodzaje plików cookies:

  • „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  • „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  • „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  • „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów (Google, Facebook).

Sklep GaleriaLimonka.pl wykorzystuje w celach reklamowych pliki cookies/identyfikatory treści reklamowych. Dzięki temu możemy prezentować odwiedzającym zainteresowanym naszymi produktami reklamy na stronach partnerskich, w aplikacjach i wiadomościach elektronicznych. Technologie retargetujące wykorzystują pliki cookies oraz identyfikatory treści reklamowych do wyświetlania reklam opartych na Państwa historii korzystania z przeglądarki. Mogą Państwo zrezygnować z reklamy opartej na zainteresowaniach, odwiedzając poniższe strony internetowe:

http://go.pardot.com/e/126241/choices-/3yy9rg/114144563

http://go.pardot.com/e/126241/2017-04-12/3yy9rj/114144563

Możemy udostępniać naszym zaufanym partnerom reklamowym dane, takie jak identyfikatory techniczne pochodzące z danych Państwa rejestracji z naszego systemu CRM. Umożliwi im to skojarzenie Państwa urządzeń i/lub środowisk oraz zapewnienie bezproblemowego doświadczenia na różnych urządzeniach i w różnych środowiskach, z których Państwo korzystają. Aby przeczytać więcej na temat ich możliwości kojarzenia użytkowników na różnych platformach, zachęcamy do zapoznania się z zasadami prywatności na wyżej wymienionych platformach lub podanymi poniżej. Zasady prywatności Criteo: http://go.pardot.com/e/126241/pl-privacy/3yy9rz/114144563

Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Informacja dotycząca usługi Google Analytics

Niniejsza witryna internetowa korzysta z Google Analytics, usługi analizy oglądalności stron internetowych udostępnianej przez Google, Inc. (“Google”). Google Analytics używa “cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na komputerze użytkownika w celu umożliwienia witrynie przeanalizowania sposobu, w jaki użytkownicy z niej korzystają. Informacje generowane przez cookie na temat korzystania z witryny przez użytkownika (włącznie z jego adresem IP) będą przekazywane spółce Google i przechowywane przez nią na serwerach w Stanach Zjednoczonych. Google będzie korzystała z tych informacji w celu oceny korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronach dla operatorów witryn oraz świadczenia innych usług związanych z ruchem na witrynach internetowych i korzystaniem z internetu. Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google. Google nie będzie łączyła adresu IP użytkownika z żadnymi innymi danymi będącymi w jej posiadaniu. Użytkownik może zrezygnować z cookies wybierając odpowiednie ustawienia na przeglądarce, jednak należy pamiętać, że w takim przypadku korzystanie z wszystkich funkcji witryny może okazać się niemożliwe Korzystając z niniejszej witryny internetowej użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie przez Google dotyczących go danych w sposób i w celach określonych powyżej.

Usługa Google Analytics może być także wykorzystywana przez Serwis do wyświetlania w sieci Internet reklam Serwisu z wykorzystaniem remarketingu. Użytkownicy Serwisu mogą być wtedy odbiorcami specjalnie przygotowanych dla nich kampanii informacyjnych i reklamowych w sieci reklamowej firmy Google.
W tym celu mogą zostać wykorzystywane pliki cookie firm: Google, DoubleClick do informowania o reklamach, ich optymalizacji i wyświetlania na podstawie historii odwiedzin użytkowników Serwisu.

W każdy momencie Użytkownik może zablokować usługę Analytics dla reklam oraz dostosować reklamy w sieci reklamowej Google w Menedżerze preferencji reklam.

Jak możesz się z nami skontaktować?

W każdej sprawie dotyczącej przetwarzania Twoich danych osobowych możesz się z nami skontaktować, wysyłając wiadomość na adres e-mail: info@galerialimonka.pl

Ponadto, zawsze możesz napisać na adres EXCEL Aneta Sielicka, ul. Sportowa 39, 72-100 Białuń

NEWSLETTER
@