Noże Sashimi - do sushi, plastrowania i filetowania ryb

Japońskie noże Sashimi z długim ostrzem do filetowania i plastrowania ryb. Cięcie odbywa się do siebie i należy unikać uderzeń o blat. Długość elastycznych ostrzy w granicach od 20 do nawet 40 cm, zakończone zwykle ostrzym lub kwadratowym czubkiem.

Rozwiń
Sortuj wg:  
ceny rosnąco · ceny malejąco
Cena
od do

Giętki nóż do filetowania Robert Welch Signature 16cm

270,00 zł 300,00 zł Oszczędzasz 30,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
-10%
dodaj do koszyka

Nóż Sashimi 24 cm Kasumi Damascus

1 059,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
Wysyłka gratis
dodaj do koszyka

Nóż do filetowania, elastyczne ostrze 24 cm Global

639,00 zł
Wysyłka gratis
produkt niedostępny

Nóż do wykrawania, elastyczne ostrze 16cm Global

429,00 zł
Wysyłka gratis
produkt niedostępny

Nóż krótki Sashimi 21 cm Kasumi Damascus

1 019,00 zł
Wysyłka gratis
produkt niedostępny

Nóż Slicer 24 cm Kasumi Damascus

629,00 zł
Wysyłka gratis
produkt niedostępny

Szwedzki nóż do filetowania 21cm Global

589,00 zł
Wysyłka gratis
produkt niedostępny

Polacy zafascynowali się potrawami z kuchni japońskiej. Ich podniebienia uległy smakom sushi i sashimi. Coraz więcej osób próbuje przygotowywać je w domu. W tworzeniu typowo japońskich potraw niezwykle pomocne są noże do sashimi. Mając je w swojej kuchni, możemy podawać gościom dania z kuchni orientalnej przy każdej okazji.

Oprawianie i porcjowanie ryb z użyciem specjalistycznego noża jest prostą czynnością. Każdy z dostępnych w naszej ofercie noży świetnie poradzi sobie także z plasterkowaniem kałamarnic i wielu innych owoców morza.

Sekret tkwi w ostrzu noża sashimi

Noże japońskie sashimi powstały z kulinarnej potrzeby. Kuchnia japońska od zawsze opiera się na produktach wyłowionych z morza i oceanu. To do ich oprawiania stworzone zostało długie i niezwykle ostre ostrze, w jakie wyposażony jest każdy nóż do sashimi.

Oferujemy Państwu typowo japońskie noże do sashimi. Cena ich to koszt, który zwróci się po kolejnym, przygotowanym własnoręcznie sushi dla całej rodziny lub znajomych. Ceramiczne lub stalowe ostrza pozwolą pokroić świeżą rybę na ekstremalnie cienkie, niemal przezroczyste plasterki. Z nimi łatwo będzie przygotować nie tylko sushi, ale i każde danie wymagające precyzyjnego cięcia. Zapewnią to długie, wąskie i elastyczne ostrza ze stali damasceńskiej, w jakie wyposażone są proponowane przez nas. Noże charakteryzują się jednostronnym szlifem ostrza, który umożliwia czyste cięcie.

Nóż na długie lata

W naszej ofercie znajdą Państwo m.in. nóż japoński sashimi, którego ostrze wykonane zostało z podwójnie wypalanej, najczystszej i charakteryzującej się najwyższym stopniem twardości ceramiki. Daje to gwarancję, że narzędzie posłuży przez wiele lat. Co ciekawe – nie będzie ono wymagało ostrzenia.

Noże odpowiadające swoim gustom znajdą u nas również miłośnicy zachodniego stylu. Mamy modele utrzymane w tych trendach, wzorowane na japońskich nożach Yanagi Sachimi.

Dostępne są różnego rodzaju noże do sashimi, cena ich też jest różnorodna. Koszt zakupu produktu zależy od modelu. Każdy może okazać się idealnym prezentem dla miłośnika kuchni azjatyckiej z kulinarną pasją.

NEWSLETTER
@