Nóż Yanagi-Sashimi 27cm Satake

Kod produktu: 804-110
  opinie: 0
CENA: 199,00 zł
produkt jest chwilowo niedostępny
Opis produktu

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

  • Długość ostrza: 27cm
  • Materiał: wysokowęglowa stal nierdzewna 420J2 (szlif jednostronny)
  • Rękojeść: uchwyt z drewna naturalnego zakończony pierścieniem z tworzywa

Noże kuchenne Satake z serii Sashimi & Deba obejmują dwa charakterystyczne modele tradycyjnych noży japońskich o różnej długości. Solidne klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej 420J2, która jest wyjątkowo odporna na korozję i łatwa w ostrzeniu. Klasyczne, okrągłe rękojeści z naturalnego drewna wzmocniono pierścieniem z wytrzymałego tworzywa, co skutecznie zapobiega wysunięciu się klingi. Noże te są ostrzone jednostronnie i przeznaczone dla osób praworęcznych.

159,00 zł
produkt niedostępny
199,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
139,00 zł
produkt niedostępny
159,00 zł
produkt niedostępny

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Satake to szeroki wybór wytrzymałych i łatwych w użytkowaniu noży, które są w całości produkowane w Japonii. Dzięki wyjątkowemu połączeniu innowacyjnych technologii z techniką rzemieślniczą powstają solidne noże, które zachowują trwałość podczas wytężonej pracy.

NEWSLETTER
@