Szwedzki nóż do filetowania 21cm Global

Kod produktu: G-41
  opinie: 0
Dostępna ilość: 5 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 545,00 zł
ILOŚĆ: -+
Opis produktu

Tzw. szwedzki nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, na przykład wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.

  • Długość ostrza: 21cm
  • Ostrze: stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu)
  • Twardość ostrza: 56-58 HRC

Seria noży kuchennych G obejmuje noże o standardowych rozmiarach oraz noże o długich ostrzach, takie jak noże szefa kuchni, noże do plastrowania, wykrawania i filetowania, noże sashimi czy noże orientalne. Znajduje się w niej także bestseller - nóż szefa kuchni G-2, wielokrotnie nagradzany w różnych częściach świata. Z wyjątkiem wybranych modeli, ostrza mają szlif obustronny – dla osób prawo i leworęcznych.

Japońskie noże Global są pierwszymi w historii nożami kuchennymi, w których ostrze zintegrowano z rękojeścią. Ich płynne kształty i jednolita konstrukcja ułatwiają zachowanie doskonałej higieny w miejscu pracy. Wyróżnikami noży Global są także wypukły szlif klingi, który sprawia, że produkty kroi się bez wysiłku, oraz pokryta regularnymi wgłębieniami - kropkowana - rękojeść z nierdzewnej stali, gwarantująca pewny uchwyt i zapobiegająca ślizganiu się noża w dłoni. Opatentowana przez Yoshikin stal nierdzewna CROMOVA18 zapewnia klingom długotrwałą ostrość i ochronę przed zniszczeniem.

389,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
399,00 zł
produkt niedostępny
385,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
395,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
399,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
399,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
645,00 zł
Wysyłka do 48 godzin

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Początek produkcji noży kuchennych Global to rok 1985 roku. Od samego początku zdobyły dużą popularność w Japonii, a w Europie zadebiutowały w roku 1988. Podczas premiery na targach Ambiente zaprezentowano 12 modeli noży. W owym czasie nikt nie produkował jeszcze noży wykonanych w całości ze stali nierdzewnej. Firma Yoshikin okazała się w tej dziedzinie pionierem i wkrótce znalazła licznych naśladowców.

NEWSLETTER
@