Keksówki

Nasze keksówki do pieczenia ciast, pasztetów i pieczeni dają znakomicie zrumienione potrawy, są zbudowane tak, aby używać je przez wiele lat i ułatwiają tworzenie idealnie ukształtowanych ciast.

Sortuj wg:  
ceny rosnąco · ceny malejąco
Cena
od do

Keksówka Performance Tala 25cm

47,00 zł
produkt niedostępny

Keksówka Tala 22cm

64,00 zł
produkt niedostępny

Keksówka ceramiczna do pieczenia chleba, emaliowana, 31 c...

148,72 zł 169,00 zł Oszczędzasz 20,28 zł
-12%
produkt niedostępny

Wysokiej jakości keksówka do ciasta piecze równomiernie zarówno słodkie, jak i pikantne potrawy bez przypalania, uwalnia wypieki przy niewielkim wysiłku i można je czyścić z łatwością. To nasz najlepszy wybór ze względu na karbowane boki, nieprzywierające dno, które umożliwia przepływ powietrza, ułatwiając równomierne pieczenie.

Dobra forma do ciasta może ułatwić lub zepsuć pieczenie. Jeśli zdecydujesz się skąpić przy zakupie formy do pieczenia, możesz skończyć z taką, która rdzewieje, odkształca się, wypacza lub przypala starannie przygotowane ciasto. Z drugiej strony, kupując jedną z wielu doskonałych form do ciasta, możesz wyglądać jak profesjonalista przy minimalnym wysiłku. Odpowiednie formy do pieczenia ciast sprawiają, że pieczenie ciast jest o wiele przyjemniejsze.

Jak zatem znaleźć i kupić najlepszą keksówkę? Istnieje wiele różnych form, ale skupmy się na tradycyjnych, metalowych z płaskim dnem i wysokimi ścianami.

Czego szukać w keksówkach?

Najlepsze formy do ciasta są wykonane z metalu, a konkretnie z aluminium lub stali aluminiowanej. Aluminium jest najlepszym materiałem do wypieku idealnego ciasta, ponieważ szybko i równomiernie rozprowadza ciepło. W połączeniu ze stalą otrzymujesz formę, która jest trwała i odporna na wypaczenia lub wgniecenia. Jest to szczególnie ważne, jeśli chcesz uniknąć pochylonych ciast lub zniekształconych pasztetów.

Możesz piec ciasta w naczyniach szklanych lub ceramicznych, ale one nie przewodzą dobrze ciepła, a większość przepisów zakłada, że ​​będziesz używać metalu, więc czas pieczenia może się wydłużyć w keksówkach ceramicznych. W ostatnich latach popularność silikonowych naczyń do pieczenia zyskała na popularności i są przypadki, w których jest to pomocne. Jednak silikon sprawia, że ciasto nie brązowieje na zewnątrz. Poza tym trudno jest manewrować taką keksówką, gdy jest pełna ciasta.

Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest keksówka metalowa. W zależności od tego, z kim rozmawiasz, lepsza jest forma w jaśniejszym lub ciemniejszym kolorze. Ogólnie rzecz biorąc, im ciemniejsza forma, tym mocniejsze będzie brązowienie ciasta. Jeśli lubisz jaśniejsze, złocisto-brązowe ciasto, użyj jaśniejszej formy, ale może wolisz ciemniejsze? Oczywiście nie traktuj tego poważnie!

Jeśli jesteś doświadczonym piekarzem, cukiernikiem lub po prostu dążysz do perfekcji, wybierz keksówkę z prostymi bokami, w przeciwieństwie do formy, która rozszerza się, gdy zbliża się do górnej krawędzi. Z prostych boków można uzyskać bardziej precyzyjnie ukształtowane ciasta, co sprawi, że prace związane z lukrowaniem i dekorowaniem przebiegną płynniej.

Szukając najlepszych keksówek, przeanalizowaliśmy recenzje i oceny setek kupujących i ekspertów. Nasze keksówki do pieczeni ciast, pasztetów i pieczenie dają znakomicie zrumienione potrawy, są zbudowane tak, aby używać je przez wiele lat i ułatwiają tworzenie idealnie ukształtowanych ciast.

NEWSLETTER
@