Deski do krojenia drewniane

Sortuj wg:  
ceny rosnąco · ceny malejąco
Cena
od do

Deska do krojenia bambusowa duża Kiana Kela 53x46 cm

156,31 zł 169,90 zł Oszczędzasz 13,59 zł
Wysyłka do 48 godzin
-8%
dodaj do koszyka

Deska do krojenia bambusowa Kiana Kela 48x38 cm

99,27 zł 107,90 zł Oszczędzasz 8,63 zł
Wysyłka do 48 godzin
-8%
dodaj do koszyka

Deska kuchenna duża do krojenia z drewna bukowego 50x35 c...

415,36 zł 472,00 zł Oszczędzasz 56,64 zł
Wysyłka do 48 godzin
Wysyłka gratis
-12%
dodaj do koszyka

Kuchenna deska do krojenia 40x24cm Skagerak

409,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
Wysyłka gratis
dodaj do koszyka

Mała deseczka do krojenia 33x21cm Skagerak

317,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
Wysyłka gratis
dodaj do koszyka

Deska do krojenia Rosendahl Grand Cru owalna

368,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
Wysyłka gratis
dodaj do koszyka

Deski do krojenia z drewna dawniej były jedynym wyborem. Dzisiaj używane są nie tylko przez tych, którzy cenią sobie naturalne materiały. To także świetny sposób na efektowne podanie przekąsek.

Deski śniadaniowe, do serów i steków – prosto na stół

Deska serów, koreczki czy kanapki znakomicie prezentują się podane właśnie w taki sposób. Przekąski można ciekawie ułożyć na drewnianej powierzchni, obok postawić miseczki z sosami, całość ozdobić gałązkami ziół. Bardzo wygodnym rozwiązaniem są deski śniadaniowe, które mogą posłużyć zarówno do przygotowania, jak i do podania posiłku. Z kolei na imprezowym stole świetnie będą wyglądać deski z podstawkami i o ciekawych kształtach.

Drewniane deski do krojenia – jak o nie dbać?

Drewniane akcesoria nie powinny nigdy pozostawać długo całkowicie zamoczone, bo to może powodować rozwój pleśni i niszczenie materiału. Drewniane deski do krojenia czyścić najlepiej wilgotną szmatką, a w razie widocznych zabrudzeń – z użyciem płynu do naczyń, gąbki i bieżącej wody. Ważne jest, by potem umieścić deskę w miejscu, gdzie szybko wyschnie, jednak nie bezpośrednio przy źródłach ciepła. Tłustych plam i zapachów mięsa czy cebuli pozbyć się pozwoli pocieranie połówką cytryny i solą. Można też najpierw posypać deskę sodą, a potem spryskać wodą z octem. Po każdym sposobie dobrze jest wytrzeć ją później ręcznikiem papierowym.

NEWSLETTER
@