Pojemniki na żywność

Sortuj wg:  
ceny rosnąco · ceny malejąco
Pokaż tylko:  
nowości · promocje
Cena
od do

Pojemnik do przechowywania żywności WMF 15x15cm

100,32 zł 114,00 zł Oszczędzasz 13,68 zł
-12%
produkt na zamówienie

Pojemnik do przechowywania żywności WMF 26x21cm

157,52 zł 179,00 zł Oszczędzasz 21,48 zł
-12%
dodaj do koszyka

Pojemnik do przechowywania żywności WMF 13x10cm

78,32 zł 89,00 zł Oszczędzasz 10,68 zł
-12%
produkt na zamówienie

Pojemnik do przechowywania żywności WMF 21x13cm

117,92 zł 134,00 zł Oszczędzasz 16,08 zł
-12%
produkt na zamówienie

Markowe pojemniki na żywność

Odpowiednie przechowywanie żywności w warunkach domowych to nie tylko ładny wygląd kuchennych czy lodówkowych półek. To przede wszystkim dłuższa świeżość produktów. Pojemniki na jedzenie pozwolą zachować długo przydatne do spożycia płatki śniadaniowe czy makaron, ale również świeże warzywa, owoce i przygotowane w większej ilości potrawy, lub takie, których nie jesteśmy w stanie dziś spożyć

Pojemniki próżniowe i hermetyczne – dłuższa świeżość produktów

Nie jest łatwo przy dzisiejszym tempie życia jeść zdrowo. Na pewno kluczem do zdrowego żywienia jest wybór świeżych, naturalnych produktów i samodzielne przyrządzanie posiłków. Jednak nie zawsze jesteśmy w stanie zadbać o to codziennie. Rozwiązanie? Pojemniki do przechowywania żywności, które zachowają jej walory na dłużej. Zwłaszcza do produktów i gotowych potraw przechowywanych w lodówce znakomite będą pojemniki próżniowe. Odessanie powietrza zatrzyma procesy chemiczne, które sprawiają, że warzywa i owoce najpierw więdną, następnie zaczynają się psuć. Ta metoda przechowywania znakomita jest również do trzymania w lodówce kiszonek czy innych półproduktów i dań. Bezpieczny czas przechowywania wydłużą również systemy hermetycznego zamykania. A jeśli zwykle zapominamy, kiedy ugotowaliśmy większy zapas zupy albo jaki termin ważności widniał na oryginalnym opakowaniu – pomocne będą pojemniki kuchenne z datownikiem.

Pojemniki na żywność to dobra organizacja w kuchni

Przechowywanie jedzenia w paczkach i woreczkach, po ich otwarciu, ma wiele minusów. Po pierwsze, łatwo o kurz i mole spożywcze. Po drugie, suche produkty po otwarciu opakowania nie tylko narażone są np. na zarodniki pleśni, ale i wilgoć, przez co są zdecydowanie mniej apetyczne. Pojemniki do przechowywania sprawią natomiast, że płatki i musli będą nadal chrupiące na długo po otwarciu, a makarony, kasze i inne sypkie produkty – wolne od nieproszonych gości (owadów). Ponadto pojemniki na żywność możemy poukładać obok lub jeden na drugim, dzięki czemu tę samą ilość jedzenia zmieścić można wygodnie na mniejszej przestrzeni, niż gdyby pozostała w torebkach i kartonikach. A do tego w przeźroczystych pudełkach od razu wszystko będzie dobrze widoczne.

NEWSLETTER
@