Strug do sera Tete-de-Moine i czekolady Boska. Zawsze przydaje się mieć tak fantastycznego pomocnika w kuchni. Smakowity, włoski makaron lub świeżą sałatkę możesz udekorować po kilku rundach na strugu. Pozwoli ci uczynić każde danie jednym z godnych uczty. Wyłóż strug na stół i pozwól gościom strugać ser. Jest skręcony, ale smaczny!
Strug z podstawą z europejskiego drewna dębowego
Niech ostrze przesunie się po wierzchu sera, a otrzymasz cienki, zakręcony plasterek. Ciesz się intensywnym, pełnym smakiem, na przykład sera Tête de Moine. Jest pyszny z napojami lub jako deser. Pięć krótkich szpilek dookoła deski zapewnia wyjątkowo silny chwyt sera.
Subtelny dodatek sera i czekolady
Pozwól swoim klientom w restauracji lub gościom skosztować serowych girolli Tête de Moine, słynnego na całym świecie, półtwardego sera ze szwajcarskiej Jury. Strugarka jest także odpowiednia do robienia zakręconych, czekoladowych loków. Czy znasz kogoś, kto zasługuje na to niesamowite doświadczenie smakowe? Takim wyjątkowym prezentem trafisz w dziesiątkę!
Uwagi dotyczące użytkowania
Przed użyciem należy przetrzeć olejem pręt mocujący i nóż. Ser powinien być schłodzony do temperatury około 7oC. Odkrój cienki plaster sera z góry, aby odsłonić kremową zawartość, a następnie nadziej ser na pręt mocujący, lekko dociśnij do podstawy tak, aby kolce weszły w ser. Nałóż nóż i leciutko strugaj ser zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara – nie naciskaj mocno. Po kilku obrotach powstaną piękne i aromatyczne różyczki.
Smacznego!
Boska Holland oferuje większy asortyment wysokiej jakości akcesoriów do serów niż jakakolwiek inna firma na świecie. Nasz asortyment jest dostępny w 90 różnych krajach. Poza kompletnymi koncepcjami "plug and play" dla specjalistycznych sklepów, dostarczamy również domowe rozwiązania dla miłośników sera.