Ostrzałka elektryczna do noży japońskich DiamondHone 316 ChefsChoice. Tworzy japońską, 15° krawędź ostrza na nożach europejskich. Zaprojektowana, aby nadać fabrycznym ostrzom o 15-stopniowym ostrzu więcej precyzji. Naostrzysz na niej noże w stylu azjatyckim, tasaki w stylu chińskim i cieńsze, tradycyjne, japońskie ostrza o pojedynczym skosie, a także współczesne noże w stylu europejskim lub amerykańskim.
Chef'sChoice® Model 316 ma dwa etapy ostrzenia, które wyostrzają krawędź pod kątem 15 stopni. Pierwszy etap szlifuje każdą stronę krawędzi drobnymi 100% diamentowymi materiałami ściernymi. Drugi etap szlifuje krawędź za pomocą ultradrobnych 100% diamentowych materiałów ściernych. Zarówno na etapie 1, jak i 2, lewa strona i prawa strona ostrza są osobno ostrzone, co pozwala użytkownikowi szlifować i wypolerować tradycyjne japońskie ostrza z pojedynczą fazą. Współczesne japońskie ostrza, chińskie tasaki i nowoczesne noże w stylu europejskim powinny być szlifowane i polerowane po obu stronach ostrza. Tradycyjne, japońskie jednostronne ostrze musi być szlifowane i polerowane przede wszystkim na przedniej stronie ostrza, która ma duży, fabryczny skos.
Dzięki zastosowaniu wysoce precyzyjnych elastomerowych prowadnic kątowych, Model 316 wyeliminuje wszelkie błędy i zapewni użytkownikom niezawodną metodę ostrzenia, która gwarantuje fabryczną jakość krawędzi w ciągu kilku minut.
Wskazówka: pomaga zwiększyć bezpieczeństwo w kuchni, ponieważ używanie ostrych noży jest znacznie bezpieczniejsze. Tępe noże wymagają od użytkownika użycia nadmiernej siły podczas cięcia, co zwiększa ryzyko poślizgnięcia się noża i obrażeń ciała.
Cechy ostrzałki:
Profesjonalne ostrzałki do noży projektowane z myślą o skutecznym działaniu! Ostrzałki Chef'sChoice stały się synonimem niezrównanej jakości i najlepszej technologii. Oferujemy wyłącznie najlepsze ostrzałki dla pasjonatów kuchni.