Ostrzałka elektryczna do noży japońskich DiamondHone 316 ChefsChoice

Kod produktu: CC-316
  opinie: 0
Dostępna ilość: 10 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 709,00 zł
ILOŚĆ: -+
Opis produktu

Ostrzałka elektryczna do noży japońskich DiamondHone 316 ChefsChoice. Tworzy japońską, 15° krawędź ostrza na nożach europejskich. Zaprojektowana, aby nadać fabrycznym ostrzom o 15-stopniowym ostrzu więcej precyzji. Naostrzysz na niej noże w stylu azjatyckim, tasaki w stylu chińskim i cieńsze, tradycyjne, japońskie ostrza o pojedynczym skosie, a także współczesne noże w stylu europejskim lub amerykańskim.

  • Ostrzy krawędź w nożach ze stali o kącie 15 stopni
  • Cienkie, ostre jak brzytwa krawędzie do łatwego przygotowywania posiłków
  • Dwustopniowe ostrzenie diamentowe dla uzyskania mocniejszych krawędzi i szybszych rezultatów
  • Precyzyjne prowadnice wyostrzają w 15 stopniach
  • Do ostrzy jedno- lub dwustronnych
  • Utwórz krawędź 15 stopni na cienkich nożach w stylu euro / amerykańskim
  • Ostrzy noże szefa kuchni, Santoku, noże do chleba, myśliwskie, do filetowania i scyzoryki

Chef'sChoice® Model 316 ma dwa etapy ostrzenia, które wyostrzają krawędź pod kątem 15 stopni. Pierwszy etap szlifuje każdą stronę krawędzi drobnymi 100% diamentowymi materiałami ściernymi. Drugi etap szlifuje krawędź za pomocą ultradrobnych 100% diamentowych materiałów ściernych. Zarówno na etapie 1, jak i 2, lewa strona i prawa strona ostrza są osobno ostrzone, co pozwala użytkownikowi szlifować i wypolerować tradycyjne japońskie ostrza z pojedynczą fazą. Współczesne japońskie ostrza, chińskie tasaki i nowoczesne noże w stylu europejskim powinny być szlifowane i polerowane po obu stronach ostrza. Tradycyjne, japońskie jednostronne ostrze musi być szlifowane i polerowane przede wszystkim na przedniej stronie ostrza, która ma duży, fabryczny skos.

Dzięki zastosowaniu wysoce precyzyjnych elastomerowych prowadnic kątowych, Model 316 wyeliminuje wszelkie błędy i zapewni użytkownikom niezawodną metodę ostrzenia, która gwarantuje fabryczną jakość krawędzi w ciągu kilku minut.

Wskazówka: pomaga zwiększyć bezpieczeństwo w kuchni, ponieważ używanie ostrych noży jest znacznie bezpieczniejsze. Tępe noże wymagają od użytkownika użycia nadmiernej siły podczas cięcia, co zwiększa ryzyko poślizgnięcia się noża i obrażeń ciała.

Cechy ostrzałki:

  • dwustopniowa krawędź
  • kąt ostrzenia 15o
  • ostrze jednostronne
  • czast podstawowego ostrzenia około 1-2 minut
  • dokładne wyostrzenie trwa około 15-30 sekund
  • długość: 21,3 cm
  • szerokość: 10,8 cm
  • wysokośc: 10,8 cm
  • zaprojektowana i zmontowana w USA

Instrukcja obsługi w formacie PDF


Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Profesjonalne ostrzałki do noży projektowane z myślą o skutecznym działaniu! Ostrzałki Chef'sChoice stały się synonimem niezrównanej jakości i najlepszej technologii. Oferujemy wyłącznie najlepsze ostrzałki dla pasjonatów kuchni.

NEWSLETTER
@