Ostrzałka do noży ręczna DiamondHone 4623 ChefsChoice

Kod produktu: CC-4623
  opinie: 0
CENA: 169,00 zł
produkt jest chwilowo niedostępny

Ostrzałka do noży ręczna DiamondHone 4623 ChefsChoice. Wszechstronna, manualna ostrzałka do noży, zapewniająca spójne krawędzie o kątach 15 i 20 stopni. Dzięki niej uzyskasz ostre jak brzytwa wszystkie noże wysokiej jakości. Profesjonalna, ręczna ostrzałka 3-stopniowa do bardzo ostrych krawędzi we wszystkich nożach: prostych i ząbkowanych; nożach kuchennych, szefa kuchni, Santoku, kieszonkowych i sportowych.

  • 100% diamentowych materiałów ściernych we wszystkich 3 etapach ostrzenia
  • Oddzielne etapy ostrzenia dla uzyskania ostrych jak brzytwa krawędzi
  • Tworzy dłuższe krawędzie z podwójnym fazowaniem
  • Ostrzy na całej długości ostrza, od końcówki do wałka mocującego lub uchwytu
  • Ergonomiczny uchwyt pasuje do wszystkich dłoni, łatwy w obsłudze dla osób prawo- i leworęcznych

Chef'sChoice® AngleSelect® Model 4623 został zaprojektowany w celu przywracania i odtwarzania super ostrych krawędzi zarówno na nożach klasy 15, jak i 20 stopni, i zastosuje podwójny, fazowany kąt 15 lub 20 stopni. Ta ręczna ostrzałka do noży, idealna dla osób dbających o budżet, poszukujących przywiązania marki Chef'sChoice do jakości i zaawansowanej technologii, szybko i łatwo ostrzy praktycznie wszystkie sztućce wysokiej jakości, w tym noże domowe w stylu amerykańskim, europejskim lub azjatyckim; cienkie krawędzie lub ząbkowane ostrza.

Jak to działa ostrzałka manualna?

Model 4623 łączy kontrolę kąta fazowania z trzema etapami - dwoma etapami ostrzenia, jednym, przeznaczonym do zastosowania kąta 15 stopni, a drugim do krawędzi 20 stopni; oraz etap honowania (wygładzania), przy czym wszystkie trzy etapy wykorzystują diamentowe materiały ścierne Chef'sChoice. Ostrząc od czubka ostrza po wałek lub rękojeść, model 4623 tworzy uznaną, podwójną krawędź skośną rozpoznawaną z zadziwiającą ostrość i trwałość. Ta struktura krawędzi w kształcie łuku jest mocniejsza i trwalsza niż krawędzie z prostym szlifem lub konwencjonalne krawędzie typu V.

Ostrzenie krawędzi 15 stopni

Aby ostrzyć noże w stylu azjatyckim lub współczesne noże w stylu europejskim / amerykańskim pod kątem 15 stopni, stosuje się etap pierwszy i trzeci.

Ostrzenie krawędzi 20 stopni

Aby ostrzyć tradycyjne noże w stylu europejskim / amerykańskim z fabryczną krawędzią 20 stopni, stosuje się etapy drugi i trzeci. Początkowe etapy wyostrzają i szlifują krawędź za pomocą 100% diamentowych materiałów ściernych, podczas gdy etap trzeci szlifuje krawędź drobniejszym ziarnem diamentowym.

Etap trzeci ostrzenia

Służy również do ostrzenia ząbkowanych noży. W rezultacie powstaje symetryczna, łukowata krawędź noża, która jest ostrzejsza i dłużej się nie tępi.

Niezwykle wszechstronny i uniwersalny model ostrzałki ręcznej ostrzy szeroką gamę noży o prostych krawędziach i ząbkowanych, w tym sztućców kuchennych i noży domowych, a także noży myśliwskich, noży kieszonkowych i do filetów rybnych. Jest kompaktowy, przenośny i lekki, nie wymaga prądu, nie wymaga smarowania i jest idealny do użytku w domu, domku letniskowym lub przyczepie kempingowej. Jest równie dobry w domu na blacie kuchennym lub stole warsztatowym, w plecaku lub w pudełku na sprzęt wędkarski. Działa do ostrzenia prawą lub lewą ręką.

Wskazówka: pomaga zwiększyć bezpieczeństwo w kuchni, ponieważ używanie ostrych noży jest znacznie bezpieczniejsze. Tępe noże wymagają od użytkownika użycia nadmiernej siły podczas cięcia, co zwiększa ryzyko poślizgnięcia się noża i obrażeń ciała.

Cechy ostrzałki:

  • dwustopniowa krawędź
  • kąt ostrzenia 15o oraz 20o
  • mikroząbkowanie
  • długość: 19,3 cm
  • szerokość: 6,1 cm
  • wysokośc: 5,7 cm
  • zaprojektowana i zmontowana w USA
Rozwiń

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Profesjonalne ostrzałki do noży projektowane z myślą o skutecznym działaniu! Ostrzałki Chef'sChoice stały się synonimem niezrównanej jakości i najlepszej technologii. Oferujemy wyłącznie najlepsze ostrzałki dla pasjonatów kuchni.

NEWSLETTER
@