Termometr do deserów i cukru

Kod produktu: KU-1065702800
Dostępna ilość: 6 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
Koszty wysyłki - zobacz szczegóły
CENA: 89,90 zł
ILOŚĆ: -+

Termometr do deserów, cukru, toffi i dżemów. Miłośnicy słodyczy i cukiernicy uważajcie! Z termometrem do cukru Kuchenprofi możesz przygotować pyszne karmelki, cukierki, kandyzowane owoce i toffi. Idealne są dżemy i galaretki - nie za jędrne, nie za płynne.

Termometr do cukru może również zrobić dobrą robotę do robienia syropu, który służy do impregnowania ciast i nadawania wypiekom połysku. Po prostu wieszasz go w naczyniu i masz wszystko na widoku w zakresie od 40°C do 200°C. Im dłużej gotujesz roztwór cukru, tym wyższa zawartość cukru. Jednocześnie podnosi się temperatura wrzenia. Spojrzenie na termometr podpowiada, kiedy przerwać proces gotowania, aby uzyskać mniej lub bardziej płynny syrop.

Niebezpieczne testy temperatury opuszkiem palca w gorącym płynie to już przeszłość, Konsystencja i struktura Twoich potraw zostaje zachowana. Nawiasem mówiąc, domowe cukierki są popularną pamiątką imprezową i świetnym prezentem dla gości na przyjęcie urodzinowe dla dzieci. A wielcy nie mogą się doczekać karmelowego popcornu z płatkami chili podczas filmowego wieczoru.

  • Materiał: tworzwo sztuczne, szkło
  • Zakres temperatur: -40°C do +200°C
  • Wymiary: 30,5 x 5 x 2,2 cm
Rozwiń
Zobacz także

Opinie o Termometr do deserów i cukru

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Akcesoria kuchenne Küchenprofi, chociaż są efektem 90 lat tradycji firmy, wcale nie są nudne. Piękne i stylowe kuchenne przybory oraz naczynia udowadniają, że Niemcom wcale nie brakuje fantazji.

NEWSLETTER
@