Mata silikonowa do makaroników 40x30 cm de Buyer. Cienka mata do pieczenia makaroników, wykonana z włókna szklanego pokrytego silikonem. Przeznaczona do wypiekania muszli makaroników. Używaj ją zarówno na zimno jak i gorąco: wytrzymuje ekstremalne temperatury (od -40°C do +230°C). Cienka i bardzo elastyczna mata: dopasowuje się do wszystkich rodzajów i kształtów podkładek do pieczenia; nie wpływa na przenoszenie zimna, ani ciepła. Nieprzywierająca: łatwe usuwanie ciasta, lepszy wygląd. 44 okrągłe oznaczenia: idealne do kalibracji muszelek makaroników i innych wypieków; ułatwiają montaż makaroników po wypieczeniu. Prosta w użyciu i wydajna:
Higieniczny materiał jest łatwy do utrzymania w czystości. Nie przechowywać w stanie złożonym. Nie podgrzewaj bez ciasta. Pielęgnacja: można myć w zmywarce. Dokładnie wysusz przed przechowywaniem na płasko.
Francuska marka de Buyer to ponad 180 lat tradycji i 95 krajów, do których eksportowane są jej produkty. Na długo zanim pojawiły się współczesne kuchenki elektryczne i indukcyjne, projektanci garnków i patelni szukali materiałów i technik produkcji, które zapewnią równomierne nagrzewanie dna oraz ścian naczynia. Dzięki temu potrawy nie przypalają się tak łatwo, a proces ich przygotowania trwa znacznie krócej.