Tarka żeliwna do przypraw, tłuczek z miseczką i bukową pokrywką Zassenhaus

Kod produktu: ZS-076080

Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum

Brak możliwości zamówienia

Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą w kategorii Moździerze kuchenne do ziół i do rozgniatania przypraw

Opis produktu

Tarka żeliwna do przypraw i ziół, tłuczek z miseczką i bukową pokrywką Zassenhaus. W tłuczku znajduje się pojemnik do przechowywania przygotowanej mieszanki. Tarka do przypraw z żeliwa łączy w sobie dwie cechy - idealne przechowywanie i rozdrabnianie ziół. Uzyskasz z jej pomocą równomierne mielenie i hermetyczne przechowywanie w naturalnym materiale. Pomysł na osobisty prezent dla każdego kucharza, zarówno hobbystycznego jak i profesjonalisty. Kształ i wielkość sprawia, że dobrze leży w dłoni. Dzięki dużej wadze i zaokrąglonym krawędziom, masywnego żeliwa, użytkowanie jest bardzo łatwe. Nie nadaje się do mycia w zmywarce.

Moździerz do przypraw firmy Zassenhaus wykonany z litego żeliwa łączy naturalny materiał i doskonałą funkcjonalność. Ze względu na znaczną wagę około 1 kg dobrze leży w dłoni. Wewnętrzne dno miski i spód o kształcie dokładnie dopasowanego stożka mielącego są z grubsza ryflowane, dzięki czemu po prostu obracają się między sobą. Zetrzesz w nim pieprz, nasiona gorczycy, przyprawy, suszone zioła, ale także oleiste produkty bez wysiłku, równomiernie i delikatnie.

Dobrze przylegająca pokrywa, wykonana z drewna bukowego, umieszczona jest na stożku mielącym i umożliwia ochronę aromatu oraz przechowywanie zapasów przypraw.

Instrukcja obsługi: żeliwo jest produktem naturalnym, dlatego wystarczy spłukać je gorącą wodą i użyć szczoteczki do naczyń, zwłaszcza, jeśli przetworzono w nim kwaśne produkty spożywcze, ponieważ mogą one prowadzić do korozji. Następnie, dobrze osusz ręcznikiem kuchennym. Od czasu do czasu natrzyj olejem kuchennym. Nie myj w zmywarce do naczyń.

  • Średnica: 8 cm
  • Materiał: żeliwo, drewno bukowe
  • Myć ręcznie
  • Osuszyć po umyciu, aby zapobiec rdzewieniu
NEWSLETTER
@