Nóż szefa kuchni Kasumi Tora 20 cm czarna rękojeść z magnolii

Kod produktu: K-36851
  opinie: 0
CENA: 235,00 zł
produkt jest chwilowo niedostępny
Opis produktu

Nóż szefa kuchni Kasumi Tora 20 cm czarna rękojeść z magnolii. Idealny do krojenia dużych i małych kawałków mięs. Może być również używany do innych prac w kuchni, takich jak krojenie warzyw i ryb. Ostrze tnące Kasumi TORA wykonane jest z litej stali węglowej, molibdenu, wanadu, popularnej japońskiej stali o doskonałej wydajności cięcia, odporności na rdzę i łatwości szlifowania. Rękojeść wykonana jest z drewna magnolii z czarną powłoką epoksydową, która zapewnia wygodę i długą żywotność, jest lekka i dobrze wyważona.

TORA! TORA! TORA! był tajnym kodem dla Japończyków rozpoczynających wojnę podczas niespodziewanego ataku na Pearl Harbor (Tora po japońsku oznacza Tygrys). Dzięki tej serii noży, marka Kasumi dotychczas ograniczona do świata zawodowego, otwiera się na szeroką publiczność, aby każdy mógł skorzystać z jej know-how. Japoński nóż klasy podstawowej, który znajduje swoje miejsce w każdym domu. Bardzo lekki i w niskiej cenie dla wszystkich odbiorców.

  • Materiał:
    • ostrze: stal nierdzewna Daido 1K6 (0,6% węgla) + molibden, wanad
    • uchwyt: drewno czarnej magnolii
    • obręcz: polipropylen
  • Długość ostrza: 20 cm
  • Twardość: 58/59 HRS Rockwell
  • Krawędź tnąca V
  • Wyprodukowany ręcznie w 100% w Japonii

PORADY

  • Zalecamy mycie ręczne w ciepłej wodzie z łagodnym detergentem. Najlepiej zrobić to natychmiast po użyciu i zanim jakiekolwiek produkty spożywcze będą miały szansę wyschnąć na ostrzu. Wysuszyć do sucha miękką ściereczką.
  • Nie siekać na kościach ani nie otwierać puszek za pomocą noży! Nie próbuj wycinać lub siekać mrożonych produktów przy użyciu noży!
  • Noże są ostre - należy trzymać je poza zasięgiem dzieci.

WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.


Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.

NEWSLETTER
@