Nóż stalowy Santoku Tora 16,5 cm rękojeść z czarnej magnolii Kasumi

Kod produktu: K-36841
Marka: Kasumi
Dostępna ilość: 31 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
Koszty wysyłki - zobacz szczegóły
CENA: 279,00 zł
ILOŚĆ: -+

Nóż stalowy Santoku Tora 16,5 cm rękojeść z czarnej magnolii Kasumi. Krótkie ostrze wykonane zostało z monolitycznej stali nierdzewnej, zapewniającej większą elastyczność ostrza i odporność na pękanie niż stal tzw. damasceńska. Wygodna rękojeść wykonana z drewna czarnej magnolii.

TORA! TORA! TORA! był tajnym kodem dla Japończyków rozpoczynających wojnę podczas niespodziewanego ataku na Pearl Harbor (Tora po japońsku oznacza Tygrys). Dzięki tej serii noży, marka Kasumi dotychczas ograniczona do świata zawodowego, otwiera się na szeroką publiczność, aby każdy mógł skorzystać z jej know-how. Japoński nóż klasy podstawowej, który znajduje swoje miejsce w każdym domu. Bardzo lekki i w niskiej cenie dla wszystkich odbiorców.

Japoński nóż szefa kuchni, często nazywany jest Santoku - termin te oznacza dosłownie trzy drogi. Nóż przeznaczony do krojenia w plastry, kostki i siekania na drobno. Delikatnie zaokrąglone ostrze, szczególnie dobrze nadaje się do rozdrabniania i siekania warzyw. Końcówka ostrza ma punkt podparcia ułatwiający pracę samym nadgarstkiem. Noże Santoku, wcześniej nieznane, stały się teraz podstawowymi modelami w wielu seriach.

  • Materiał:
    • ostrze: stal nierdzewna Daido 1K6 (0,6% węgla) + molibden, wanad
    • uchwyt: drewno czarnej magnolii
    • obręcz: polipropylen
  • Długość ostrza: 16,5 cm
  • Twardość: 58/59 HRS Rockwell
  • Waga: 178 g
  • Krawędź tnąca V
  • Wymiary: 36,5 x 8,5 x 2 cm
  • Wyprodukowany ręcznie w 100% w Japonii

PORADY

  • Zalecamy mycie ręczne w ciepłej wodzie z łagodnym detergentem. Najlepiej zrobić to natychmiast po użyciu i zanim jakiekolwiek produkty spożywcze będą miały szansę wyschnąć na ostrzu. Wysuszyć do sucha miękką ściereczką.
  • Nie siekać na kościach ani nie otwierać puszek za pomocą noży! Nie próbuj wycinać lub siekać mrożonych produktów przy użyciu noży!
  • Noże są ostre - należy trzymać je poza zasięgiem dzieci.

WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.

Rozwiń
Zobacz także

Opinie o Nóż stalowy Santoku Tora 16,5 cm rękojeść z czarnej magnolii Kasumi

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.

NEWSLETTER
@