Nóż Santoku 16,5 Black Hammer Kasumi edycja limitowana

Kod produktu: K-MSA100
Marka: Kasumi
CENA: 1 079,00 zł
produkt jest chwilowo niedostępny

Nóż Santoku 16,5 Black Hammer Kasumi edycja limitowana - ręcznie kuty. Jest to japoński nóż szefa kuchni, często nazywany Santoku - termin oznaczający dosłowanie - trzy drogi.

Nóż przeznaczony do krojenia w plastry, kostki i siekania na drobno. Delikatnie zaokrąglone ostrze, szczególnie dobrze nadaje się do rozdrabniania i siekania warzyw. Końcówka ostrza ma punkt podparcia ułatwiający pracę samym nadgarstkiem. Noże Santoku, wcześniej nieznane, stały się teraz podstawowymi modelami w wielu seriach.

  • Materiał:
    • ostrze: stal Aogami / Blue Paper Steel - tradycyjna, japońska stal węglowa, wzbogacona chromem i wolframem
    • rękojeść: drewno wiśniowe
  • Nie posiadają właściwości nierdzewnych
  • Wymagają regularnej konserwacji i kontrolowanego użytkowania
  • Kute ręcznie
  • Długość ostrza: 16,5 cm
  • Twardość: 62HRC
  • Wykonany w 100% ręcznie w Japonii

PORADY

  • Zalecamy mycie ręczne w ciepłej wodzie z łagodnym detergentem. Najlepiej zrobić to natychmiast po użyciu i zanim jakiekolwiek produkty spożywcze będą miały szansę wyschnąć na ostrzu. Wysuszyć do sucha miękką ściereczką.
  • Nie siekać na kościach ani nie otwierać puszek za pomocą noży! Nie próbuj wycinać lub siekać mrożonych produktów przy użyciu noży!
  • Noże są ostre - należy trzymać je poza zasięgiem dzieci.

WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.

Rozwiń
Zobacz także

Opinie o Nóż Santoku 16,5 Black Hammer Kasumi edycja limitowana

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.

NEWSLETTER
@