Nóż szefa kuchni Bunka 16,5 cm rękojeść z dzikiej wiśni Kasumi Kasane

Kod produktu: K-SCS165B
  opinie: 0
Dostępna ilość: 12 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 545,57 zł 613,00
Promocja obowiązuje do: 2021-01-31
ILOŚĆ: -+

Nóż szefa kuchni Bunka 16,5 cm rękojeść z dzikiej wiśni Kasumi Kasane. Ostrze tego noża Kasane jest wykonane z twardej stali nierdzewnej o wysokiej zawartości węgla, a krawędź pozostaje ostra przez długi czas między ostrzeniem. Oprócz podstawowego materiału, zastosowana została nowo opracowana technologia Zero Edge, nazwana tak na cześć osiągnięcia, polegającego na zmniejszeniu grubości krawędzi do 0,0 mm już w procesie szlifowania ostrza, a ostateczne obrzeże ostrza na skutkuje super ostrą i trwałą krawędzią.

Rękojeść jest wykonana z naturalnego drewna z prefektury Gifu z górskich wiśni, które kiedyś było utylizowane lub rozdrabniane. Szczególne piękno, unikalne dla naturalnego drewna, nadaje każdemu nożowi własną estetykę. Lekka rączka została zaprojektowana specjalnie dla kobiet, aby poradzić sobie z jej rozmiarem i kształtem, zapewniając dopasowanie w dłoni. Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, przeznaczony do różnego rodzaju potraw poprzez mięso, ryby, warzywa, które łatwo można kroić na małej desce ostrzem o długości 16,5 cm.

  • Materiał:
    • ostrze: wysokowęglowa stal nierdzewna + molibden, wanad
    • uchwyt: drewno dzikiej wiśni
  • Długość ostrza: 16,5 cm
  • Długość całkowita: 30,5 cm
  • Waga: 105 g
  • Wyprodukowany w Japonii

PORADY

  • Zalecamy mycie ręczne w ciepłej wodzie z łagodnym detergentem. Najlepiej zrobić to natychmiast po użyciu i zanim jakiekolwiek produkty spożywcze będą miały szansę wyschnąć na ostrzu. Wysuszyć do sucha miękką ściereczką.
  • Nie siekać na kościach ani nie otwierać puszek za pomocą noży! Nie próbuj wycinać lub siekać mrożonych produktów przy użyciu noży!
  • Noże są ostre - należy trzymać je poza zasięgiem dzieci.

WSKAZÓWKA - Wszystkie noże Kasumi (z wyjątkiem tych z ostrzami ząbkowanymi) powinny być regularnie ostrzone w celu uzyskania optymalnej wydajności. Idealnie powinno się to robić za każdym razem, gdy używasz noża. Kasumi zaleca ostrzenie noży za pomocą mokrego kamienia tzw. japońskiego.

Rozwiń
Zobacz także

Opinie o Nóż szefa kuchni Bunka 16,5 cm rękojeść z dzikiej wiśni Kasumi Kasane

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Noże Kasumi są produkowane przez fabrykę Sumikama Cutlery w mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych materiałów, z najbardziej zaawansowanymi technologiami produkcji i produkuje noże w bardzo wysokim standardzie.

NEWSLETTER
@