Nóż Nakiri 16,5cm Tojiro Zen rękojeść kasztanowiec

Kod produktu: FD-568K
Dostępna ilość: 3 szt.
Wysyłka do 2 dni
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 459,00 zł
ILOŚĆ: -+
Opis produktu

Japoński nóż przeznaczony Nakiri do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

  • Długość ostrza: 16,5cm
  • Ostrze: wysokiej jakości 2-warstwowa stal nierdzewna, szlif jednostronny
  • Twardość ostrza: 58 +/-1 HRC
  • Waga: 145g
  • Rękojeść: uchwyt z drewna kasztanowca wzmocniony pierścieniem z tworzywa

Specjaliści z Fujitora Industry, pragnąc pogodzić nowoczesność z japońską tradycją, stworzyli wysokiej jakości noże kuchenne, które stosunkowo niewiele kosztują, a posiadają rękojeści w stylu japońskim oraz profesjonalne ostrza. Trzywarstwowa lub dwuwarstwowa stal nierdzewna z dodatkiem kobaltu powstaje ze szwedzkiego żelaza, które jest trwałe, odporne na rdzę i długo zachowuje ostrość. Klasyczne rękojeści w kształcie litery D są wzmocnione pierścieniem z wytrzymałego sztucznego tworzywa i można je z łatwością wymienić, gdy drewno się zużyje. Wygodne i praktyczne modele z serii Tojiro Zen stanowią doskonałe wprowadzenie do świata noży w stylu japońskim.

Kategorie, w których występuje produkt:

Japońskie noże kuchenne Tojiro z powodzeniem mogą być nazywane kryształem tradycyjnej japońskiej technologii. Technologia, która rozwijała się wraz z kulturą gotowania tego kraju, i była przekazywana z pokolenia na pokolenie, przetrwała po dziś dzień.

NEWSLETTER
@