Nóż do filetowania i oprawiania dużych ryb Bunmei Oroshi 24cm

Kod produktu: 1805240
Dostępna ilość: 5 szt.
Wysyłka do 2 dni
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 515,00 zł
ILOŚĆ: -+
Opis produktu

Stalowy nóż kuchenny Oroshi, znany też pod nazwą Mioroshi Deba, służy do filetowania i oprawiania średnich oraz dużych ryb. Ponieważ posiada dłuższe i węższe ostrze niż standardowa Deba, świetnie się nadaje do plastrowania filetów rybnych lub mięsa, zastępując wówczas nóż Yanagi. Doświadczeni japońscy kucharze często wykorzystują ten stosunkowo ciężki nóż podczas podstawowych prac kuchennych, żeby zaoszczędzić czas i zredukować wydatki.

  • Długość ostrza: 24cm
  • Szlif jednostronny
  • Materiał: wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (szlif jednostronny)
  • Twardość ostrza: 56-57 HRC
  • Rękojeść: drewno magnoliowe
  • Waga: 261g 

Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne, wytwarzane przez firmę Yoshikin, znanego na całym świecie producenta noży marki Global. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w pracy specjalistycznych i niezawodnych narzędzi. Noże Bunmei wyposażono w rękojeści z drewna magnoliowego, które nie ślizgają się w dłoni. Klingi wykonano z wysokowęglowej stali nierdzewnej z dodatkiem molibdenu i wanadu, dzięki czemu noże zachowują ostrość przez długi czas. Tradycyjny kształt rękojeści gwarantuje komfortowy chwyt, a szlif jednostronny nie ma sobie równych w pracy z surowymi rybami i mięsem.

Kategorie, w których występuje produkt:

Noże kuchenne spod znaku Bunmei Gincho to tradycyjne japońskie noże kuchenne. Przeznaczone są dla profesjonalistów, którzy potrzebują w codziennej pracy niezawodnych, specjalistycznych narzędzi.

NEWSLETTER
@