Noże ze stali młotkowanej wysokowęglowej

Dobrze leżą w dłoni, są dłuższe niż noże japońskie innych serii, na powierznich, nieprzywierala struktura powstała po uderzeniach młota. Przeznaczone dla profesjonalnych użytkowników. Wymagają precyzyjnego ostrzenia najlepiej na kamieniu (osełce).

Rozwiń
Sortuj wg:  
ceny rosnąco · ceny malejąco
Cena
od do

Nóż do chleba 25 cm Kasumi HM VG-10 stal młotkowana, wyso...

703,12 zł 799,00 zł Oszczędzasz 95,88 zł
Wysyłka do 48 godzin
Wysyłka gratis
-12%
dodaj do koszyka

Nożyk do warzyw kuty 8 cm Kasumi HM VG-10 stal młotkowana...

465,52 zł 529,00 zł Oszczędzasz 63,48 zł
Wysyłka do 48 godzin
Wysyłka gratis
-12%
dodaj do koszyka

Nóż do warzyw kuty 12 cm Kasumi HM VG-10 stal młotkowana,...

491,92 zł 559,00 zł Oszczędzasz 67,08 zł
Wysyłka do 48 godzin
Wysyłka gratis
-12%
dodaj do koszyka

Nóż Nakiri kuty 17 cm Kasumi HM VG-10 stal młotkowana, wy...

711,92 zł 809,00 zł Oszczędzasz 97,08 zł
Wysyłka do 48 godzin
Wysyłka gratis
-12%
dodaj do koszyka

Nóż kuchenny kuty 20 cm Kasumi HM VG-10 stal młotkowana, ...

632,72 zł 719,00 zł Oszczędzasz 86,28 zł
Wysyłka do 48 godzin
Wysyłka gratis
-12%
dodaj do koszyka

Nóż do trybowania 14 cm Kasumi HM VG-10 stal młotkowana, ...

527,12 zł 599,00 zł Oszczędzasz 71,88 zł
Wysyłka do 48 godzin
Wysyłka gratis
-12%
dodaj do koszyka

Nóż Santoku 18 cm Kasumi HM VG-10 stal młotkowana, wysoko...

694,32 zł 789,00 zł Oszczędzasz 94,68 zł
Wysyłka do 48 godzin
Wysyłka gratis
-12%
dodaj do koszyka

Nóż szefa 20 cm Kasumi HM VG-10 stal młotkowana, wysokowę...

694,32 zł 789,00 zł Oszczędzasz 94,68 zł
Wysyłka do 48 godzin
Wysyłka gratis
-12%
dodaj do koszyka

Nóż szefa kuchni 24 cm Kasumi HM VG-10 stal młotkowana, w...

817,52 zł 929,00 zł Oszczędzasz 111,48 zł
Wysyłka do 48 godzin
Wysyłka gratis
-12%
dodaj do koszyka

Noże ze stali wysokowęglowej, młotkowanej

Noże Kasumi VG-10 HM to 25 pokoleń rodzinnej tradycji wykuwania i obróbki noży ze stali damasceńskiej. Zawsze łącząc mieszanę nowych technologii i wiedzy empirycznej przekazywanej od pokoleń. Kasumi HM (hammered = młotkowane) nie jest wyjątkiem od reguły i chociaż ma pewne cechy podobne do Kasumi Masterpiece (stalowy rdzeń VG10, ręczne ostrzenie na drobnym kamieniu z 3000), są jednak zupełnie inne.

Wysokiej jakości japońskie noże

Wyposażone w bardzo ergonomiczny, specjalny uchwyt z żywicy, jedna ze szczególnych cech noży, które różnią się na tym podstawowym poziomie w odniesieniu do decyzji o zakupie, oraz z innowacyjnym designem, z podwójnym metalowym pierścieniem, są dłuższe niż inne japońskie noże i dobrze leżą w dłoni (szczelina dopasowana do dłoni) z oparciem. Rdzeń noży bardzo twardy i wyjątkowo ostry, jest obustronnie pokryty warstwą ochronną, aby nóż był odporny na naciski mechaniczne. Stal nosi ślady młota mechanicznego wysokiej częstotliwości w celu zabezpieczenia przed przywieraniem podczas cięcia, na nożu szefa kuchni wykonano ponad 300 uderzeń młotkiem. Tak jak w przypadku wszystkich nożt Kasumi, myśl o rzemieślniku z uważną i osobistą pracą pozostaje przy nas.

Noże Kasumi HM

Noże VG-10 HM wykonane ze stali wysokowęglowej. Wzór młotkowania po obu stronach ostrza jest wynikiem kucia na gorąco pod naciskiem o sile 300 ton. Młotkowanie sprawia, że stal jest mocniejsza, a krojone produkty nie przyklejają się do boku ostrza. Rękojeść z żywicy poliacetalowej jest higieniczna, wytrzymała i wygodnie leży w ręce. Noże posiadają twardość 59-60 Rockwell.

NEWSLETTER
@