Noże japońskie ze stali damasceńskiej

Sortuj wg:  
ceny rosnąco · ceny malejąco
Pokaż tylko:  
nowości · promocje
Cena
od do

Nóż do chleba 25 cm Kasumi Damascus

647,10 zł 719,00 zł Oszczędzasz 71,90 zł
-10%
dodaj do koszyka

Nóż do trybowania 14 cm Kasumi Damascus

404,10 zł 449,00 zł Oszczędzasz 44,90 zł
-10%
dodaj do koszyka

Uniwersalny nóż kuchenny 20 cm Kasumi Damascus

521,10 zł 579,00 zł Oszczędzasz 57,90 zł
-10%
dodaj do koszyka

Nóż szefa kuchni Chef 24 cm Kasumi Damascus

755,10 zł 839,00 zł Oszczędzasz 83,90 zł
-10%
dodaj do koszyka

Nóż Slicer 24 cm Kasumi Damascus

575,10 zł 639,00 zł Oszczędzasz 63,90 zł
-10%
dodaj do koszyka

Nóż krótki Sashimi 21 cm Kasumi Damascus

935,10 zł 1 039,00 zł Oszczędzasz 103,90 zł
-10%
dodaj do koszyka

Nóż Sashimi 24 cm Kasumi Damascus

971,10 zł 1 079,00 zł Oszczędzasz 107,90 zł
-10%
dodaj do koszyka

Noże japońskie ze stali damasceńskiej

Noże Kasumi produkowane są w fabryce Sumikama Cutlery, w japońskim mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych i wytrzymałych materiałów, z zastosowaniem zaawansowanych technologii produkcji. Seria Damascus Kasumi wykonana jest z połączenia 32 warstw stali damasceńskiej ze stalą ultra twardą o średniej grubości. Jedynie ich środkowa warstwa działa jak ostrze i jest wykonana z VG-10 - stali wysokowęglowej dla zachowania trwałości i łatwości ostrzenia.

Ostrza noży są ściętę pod kątem 15 stopni, tworząc niezwykle ostrą krawędź, która mierzy się z najlepszymi japońskimi nożami. Noże Kasumi Damascus są wykończone idealnie pasującymi, laminowanymi, drewnianymi uchwytami, które spoczywają na ich trzonku. Są nożami średniej wagi, z bardzo twardymi ostrzami.

NEWSLETTER
@