Noże japońskie ze stali damasceńskiej

Noże japońskie ze stali damasceńskiej

Sortuj wg:  
ceny rosnąco · ceny malejąco
Pokaż tylko:  
nowości · promocje
Cena
od do

Nóż do chleba 25 cm Kasumi Damascus

719,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
Wysyłka gratis
dodaj do koszyka

Nóż do trybowania 14 cm Kasumi Damascus

449,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
Wysyłka gratis
dodaj do koszyka

Nóż szefa kuchni Chef 24 cm Kasumi Damascus

839,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
Wysyłka gratis
dodaj do koszyka

Nóż Slicer 24 cm Kasumi Damascus

639,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
Wysyłka gratis
dodaj do koszyka

Nóż krótki Sashimi 21 cm Kasumi Damascus

1 039,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
Wysyłka gratis
dodaj do koszyka

Nóż Sashimi 24 cm Kasumi Damascus

1 079,00 zł
Wysyłka do 48 godzin
Wysyłka gratis
dodaj do koszyka

Krótki, uniwersalny nóż kuchenny 12 cm Kasumi Damascus

389,00 zł
Wysyłka gratis
produkt niedostępny

Japoński nóż kuchenny Santoku 18 cm Kasumi Damascus

619,00 zł
Wysyłka gratis
produkt niedostępny

Noże japońskie ze stali damasceńskiej

Noże Kasumi produkowane są w fabryce Sumikama Cutlery, w japońskim mieście Seki. Sumikama specjalizuje się w produkcji noży z najbardziej zaawansowanych i wytrzymałych materiałów, z zastosowaniem zaawansowanych technologii produkcji. Seria Damascus Kasumi wykonana jest z połączenia 32 warstw stali damasceńskiej ze stalą ultra twardą o średniej grubości. Jedynie ich środkowa warstwa działa jak ostrze i jest wykonana z VG-10 - stali wysokowęglowej dla zachowania trwałości i łatwości ostrzenia.

Ostrza noży są ściętę pod kątem 15 stopni, tworząc niezwykle ostrą krawędź, która mierzy się z najlepszymi japońskimi nożami. Noże Kasumi Damascus są wykończone idealnie pasującymi, laminowanymi, drewnianymi uchwytami, które spoczywają na ich trzonku. Są nożami średniej wagi, z bardzo twardymi ostrzami.

NEWSLETTER
@