Noże ze stali młotkowanej wysokowęglowej

Dobrze leżą w dłoni, są dłuższe niż noże japońskie innych serii, na powierznich, nieprzywierala struktura powstała po uderzeniach młota. Przeznaczone dla profesjonalnych użytkowników. Wymagają precyzyjnego ostrzenia najlepiej na kamieniu (osełce).

Rozwiń
Sortuj wg:  
ceny rosnąco · ceny malejąco
Cena
od do

Noże ze stali wysokowęglowej, młotkowanej

Noże Kasumi VG-10 HM to 25 pokoleń rodzinnej tradycji wykuwania i obróbki noży ze stali damasceńskiej. Zawsze łącząc mieszanę nowych technologii i wiedzy empirycznej przekazywanej od pokoleń. Kasumi HM (hammered = młotkowane) nie jest wyjątkiem od reguły i chociaż ma pewne cechy podobne do Kasumi Masterpiece (stalowy rdzeń VG10, ręczne ostrzenie na drobnym kamieniu z 3000), są jednak zupełnie inne.

Wysokiej jakości japońskie noże

Wyposażone w bardzo ergonomiczny, specjalny uchwyt z żywicy, jedna ze szczególnych cech noży, które różnią się na tym podstawowym poziomie w odniesieniu do decyzji o zakupie, oraz z innowacyjnym designem, z podwójnym metalowym pierścieniem, są dłuższe niż inne japońskie noże i dobrze leżą w dłoni (szczelina dopasowana do dłoni) z oparciem. Rdzeń noży bardzo twardy i wyjątkowo ostry, jest obustronnie pokryty warstwą ochronną, aby nóż był odporny na naciski mechaniczne. Stal nosi ślady młota mechanicznego wysokiej częstotliwości w celu zabezpieczenia przed przywieraniem podczas cięcia, na nożu szefa kuchni wykonano ponad 300 uderzeń młotkiem. Tak jak w przypadku wszystkich nożt Kasumi, myśl o rzemieślniku z uważną i osobistą pracą pozostaje przy nas.

Noże Kasumi HM

Noże VG-10 HM wykonane ze stali wysokowęglowej. Wzór młotkowania po obu stronach ostrza jest wynikiem kucia na gorąco pod naciskiem o sile 300 ton. Młotkowanie sprawia, że stal jest mocniejsza, a krojone produkty nie przyklejają się do boku ostrza. Rękojeść z żywicy poliacetalowej jest higieniczna, wytrzymała i wygodnie leży w ręce. Noże posiadają twardość 59-60 Rockwell.

NEWSLETTER
@