Noże kute kuchenne Wusthof Ikon

Kute noże kuchenne rękojeści hebanowe Wusthof Ikon

Sortuj wg:  
ceny rosnąco · ceny malejąco
Pokaż tylko:  
nowości · promocje
Cena
od do

Tradycyjny wzór noży z trzema nitami, łączącymi ostrze z wysokiej jakości drewnem hebanowy. Wyjątkowe uchwyty wykonane są z wyselekcjonowanego, afrykańskiego drewna Grenadill (dalbergia czarnodrzew – rodzaj hebanu), znanego ze swojej wyjątkowej gęstości i charakterystycznych słojów. Drewno pochodzi z kontrolowanej uprawy. Indywidualne, naturalne słoje drewna sprawiają, że ​​każdy nóż jest wyjątkowy i niepowtarzalny.

  • Podwójna podpórka dla idealnej równowagi.
  • Specjalny kształt podpory pozwala na użycie i ostrzenie całego ostrza.
  • Wyjątkowe uchwyty wykonane są z wyselekcjonowanych kawałków drewna.
  • Ostrzak kute z jednego kawałka stali chromowo-molibdenowo-wanadowej X50CrMoV15 o twardości 58 HRC.
  • Precyzyjne, ręczne szlifowanie i ostateczne polerowanie zapewniają doskonałą ostrość i precyzyjne cięcie.
  • Noże dobrze leżą w dłoni co gwarantuje efektywne cięcie.

Noże Wusthof Ikon - ostre ostrza i wysokiej jakości heban

Dzięki specjalnym funkcjom, noże z serii IKON są ucztą dla zmysłów. Wyjątkowe uchwyty wykonane z wykwintnego, afrykańskiego, tzw. czarnego drewna, charakteryzują się indywidualną fakturą, dzięki czemu każdy nóż przyciąga wzrok. Luksusowe drewno jest wodoodporne, a jego higieniczne właściwości sprawiają, że szczególnie dobrze nadaje się do stosowania w kuchni. Jednocześnie, dzięki ich naturalnemu, komfortowemu ciepłu i ergonomicznemu kształtowi, uchwyty noży są szczególnie przyjemne w trzymaniu.

Unikalna geometria z podwójnym zagłówkiem zapewnia optymalną równowagę i gwarantuje efektywną i bezproblemową pracę, nawet przy dłuższym użytkowaniu. Ostrza są kute z wysokiej jakości stali chromowo-molibdenowo-wanadowej i charakteryzują się wysoką wytrzymałością i trwałością. Ostatni szlif wykonywany jest ręcznie przez doświadczonych specjalistów WÜSTHOF co zapewnia wyjątkową ostrość oraz szybkie i łatwe cięcie.

NEWSLETTER
@