Rondelek z dwoma dziobkami 1,6 Litra, bakelitowa rączka Vintage GreenChef

Kod produktu: CC001965-001
Marka: GreenChef
CENA: 166,00 zł
produkt jest chwilowo niedostępny

Rondelek z dwoma dziobkami 1,6 Litra, bakelitowa rączka Vintage GreenChef. Wygodny, mały rondelek, w którym przygotujesz niewielką porcję zupy dla dziecka, sos, polewę czy podgrzejesz mleko. Wyposażony w stylową rączkę z bakelitu, która imituje wygląd naturalnego drewna, zachowując jednocześnie właściwości tworzyw - chroni Twoje dłonie przed rozgrzanym rondlem. Najważniejsza jego cecha to nieprzywieralność, którą uzyskuje dzięki ceramicznej powłoce z dodatkiem diamentów. Wykonany z aluminium, dzięki czemu rondelek jest lekki, wygodny w użytkowaniu i doskonale rozprowadza ciepło na całej powierzchni.

Powłoka Thermolon™ Infinity - to ceramiczna, nieprzywierająca powłoka, która jest bardzo odporna na zarysowania i uszkodzenia. Wzmocniona wieloma warstwami diamentów (klasy przemysłowej), co zapewnia trwałość, doskonały transfer temperatury (4-krotnie większy niż miedź) i bezproblemową nieprzywieralność. Nie zawiera PFAS, PFOA, ołowiu i kadmu, więc nigdy (w odróżnieniu od Teflonu) nie wydziela toksycznych oparów, nawet jeśli zostanie przegrzana.

Dno indukcyjne Magneto™ jest wykonane z aluminium wypełnionego cząstkami ferromagnetycznymi, aby zapewnić doskonałą wydajność indukcji i doskonałe wyniki gotowania na wszystkich płytach kuchennych. Dodatkowo jest uszlachetnione rozproszonymi cząsteczkami miedzi, dzięki czemu wytworzone ciepło rozprowadzane jest równomiernie, a spód jest znacznie mniej podatny na deformacje.

Rondla można używać w piekarniku, można myć w zmywarce, ale w celu zachowania nieskazitelnego wyglądu oraz właściwości nieprzywierających na dłużej, zaleca się mycie ręczne. Przed umyciem patelnię należy wystudzić. Nadaje się do wszystkich płyt kuchennych, w tym indukcyjnych.

  • Materiał: aluminium, bakelit
  • Średnica: 16 cm
  • Średnica dna: 13 cm
  • Pojemność: 1,6 Litra
  • Można używać na wszystkich rodzajach kuchenek także indukcyjnych
  • Można używać w piekarniku do 180oC
  • Zaleca się mycie ręczne

Instrukcja użytkowania i konserwacji:

  1. Bardzo ważna jest temperatura smażenia. Używać tylko małego bądź średniego poziomu ognia bądź mocy. Zbyt wysoka temperatura może zaszkodzić powierzchni patelni i zmienić jej właściwości. Opatentowana powłoka Thermolon™ doskonale i równomiernie rozprowadza ciepło po całej powierzchni patelni i długo je utrzymuje.
  2. Zaleca się używanie niewielkich ilości tłuszczu do smażenia. Nie używać oleju z oliwek i tłuszczu w sprayu. Może to spowodować wytworzenie cienkiej zwęglonej warstwy na nieprzywieralnej powłoce patelni.
  3. Nigdy nie zostawiać pustej patelni na palniku.
  4. Nie używać metalowych narzędzi. Należy stosować przyrządy wykonane z drewna, silikonu, bądź specjalnego tworzywa sztucznego.
  5. Nie kroić potraw na patelni.
  6. Nie narażać patelni na gwałtowne zmiany temperatury. Po użyciu pozostawić patelnię do ostygnięcia, a następnie umyć w ciepłej wodzie z dodatkiem środka myjącego za pomocą gąbki lub szmatki. Osuszyć i patelnia będzie jak nowa.
  7. Nie stosować ostrych zmywaków.
  8. Przechowując patenie jedna w drugiej zawsze stosować między mini przekładki (papierowe, filcowe itp.) aby uniknąć mechanicznego uszkodzenia powłoki.
  9. Niewielkie powierzchniowe wgniecenia bądź przebarwienia powłoki, jakie powstają w trakcie użytkowania, nie mają wpływu na użytkowanie patelni.
Rozwiń
Zobacz także

Opinie o Rondelek z dwoma dziobkami 1,6 Litra, bakelitowa rączka Vintage GreenChef

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Kategorie, w których występuje produkt:

100% zdrowe | | łatwe w użytkowaniu | wysokiej jakości | wolne od niebezpiecznych substancji | ceramiczna powłoka wzbogacona diamentami | najlepszy stosunek ceny do jakości

NEWSLETTER
@