Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum
Brak możliwości zamówienia
Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą w kategorii Formy do pieczenia ciast okrągłe
Naczynie do przygotowania parowańców czyli chińskich bułeczek bao. Od ponad 2 tysięcy lat, takie bułeczki wykonywane są w Chinach, Japonii czy Indonezji. Są na nie setki przepisów. W Polsce popularne są szczególnie na Podlasiu, gdzie podawane są z różnymi nadzieniami zarówno wytrawnymi jak i słodkimi. Dzięki naczyniu Lekue każdy może dołaczyć do twórców i wielbicieli tych zdrowych bułeczek. Bao przyrządzane na parze zawierają dużo mniej kalorii i więcej składników odżywczych niż tradycyjny chleb. Projektując ten produkt hiszpańska firma połączyła tradycję chińską z zaletami nowoczesnego silikonu Platinum, który jest materiałem wysoce higienicznym. Specjalny kształt perforacji w naczyniu Lekue ma na celu regulować przepływ pary.
Sposób użycia wraz z przepisem przedstawiono w załączonym poniżej filmie. Do naczynia dołączono książeczkę z przepisami (w 11 językach). Przed pierwszym użyciem naczynie należy umyć. Na silikonowej powłoce nie gromadzą się bakterie, żywność do niej nie przywiera. Nie używać formy bezpośrednio na ogniu bądź innym źródle ciepła. Nie używać przy włączonej funkcji grill. Wytrzymuje temperatury od +220oC do -60oC.