Zestaw do smażenia blinów de Buyer B Element

Kod produktu: D-5612-01
Marka: de Buyer
  opinie: 1   czytaj opinie
Dostępna ilość: 5 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
WYSYŁKA GRATIS
CENA: 309,00 zł
ILOŚĆ: -+

Zestaw do smażenia blinów de Buyer z serii B Element.

Zestaw składa się ze stalowej patelni do blin francuskiej marki de Buyer z serii B Element o średnicy 27 cm. Przygotujesz na niej jednocześnie trzy bliny, pancake lub jajka sadzone. Wykonana ze stali węglowej pokrytej naturalnym woskiem pszczelim, bez dodatku substancji chemicznych i w przyjaznym dla środowiska procesie produkcyjnym. Stalowa patelnia szybko osiąga temperaturę co sprawia, że jajka mogą być smażone krótko dla zachowania witamin i składników odżywczych. Dla uzyskania efektu nieprzywierającej powierzchni, należy patelnię sezonować. Sezonowanie polega na zalaniu powierzchni patelni warstwą oleju, następnie smażeniu oleju, aż do pojawienia się dymu. Następnie należy patelnię zdjąć ze źródła ciepła i wytrzeć do sucha ręcznikiem. Regularne sezonowanie powoduje, że powierzchnia patelni zyskuje coraz lepsze właściwości non-stick. Czym czarniejsza powierzchnia, tym lepsze właściwości nieprzywieralne.

Drugi element to wazówka z drewnianą rączką do nabierania ciasta. Wazówkę należy myć ręcznie.

Trzecim elementem zestawu jest drewniana szpatułka. Szpatułka jest odpowiednio wyprofilowana do łatwiejszego wyjmowania placków z patelni. Szpatułkę należy myć ręcznie.

  • Średnica: 27 cm
  • Średnica miejsca na jajko: 10 cm
  • Wysokość krawędzi: 1,2 cm
  • Długość całkowita: 48 cm
  • Waga: 1,11 kg
  • Materiał: stal węglowa pokryta naturalnym woskiem pszczelim, wolna od PFAO i PTFE
  • Na wszystkie rodzaje płyt grzewczych, również indukcyjnych
  • Nie można myć w zmywarce

Użytkowanie:

  • Hartowanie: przygotowanie patelni
    Przed pierwszym użyciem patelni zaimpregnowanej pszczelim woskiem, należy dokładnie usunąć pozostałości wosku używając do tego ręcznika papierowego. Oczyść patelnię bardzo gorącą wodą i osusz ją. Wlej na dno patelni olej (ok. 1 mm) i podgrzewaj przez około 5 minut. Następnie wylej olej i wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem. Im więcej patelnia jest używana, tym jej właściwości stają się lepsze. Ciemnienie patelni jest naturalnym procesem - poprawiają się jej naturalne właściwości nonstick.
  • Użycie
    Podgrzej małą ilość tłuszczu na patelni, a kiedy patelnia jest dobrze rozgrzana podsmaż mięso z obu stron zanim zmniejszysz ogień w celu dokończenia smażenia. Nie zostawiaj nigdy potrawy na patelni po przygotowaniu posiłku.
  • Czyszczenie po każdym użyciu
  1. Umyj patelnię bardzo gorącą wodą z pomocą gąbki. Wytrzyj do sucha.
  2. Dla idealnego oczyszczenia patelni: podgrzewaj na bardzo gorącej patelni sól kuchenną przez około 1,5 minuty, a następnie usuń ją papierowym ręcznikiem. Sól pomaga pozbyć się przywartych do patelni resztek potrawy, a także zapachów z wcześniejszego smażenia.
  3. Natłuść patelnię olejem i odłóż w suche miejsce.

Uwaga!

Nigdy nie namaczaj patelni. Jeśli są na niej resztki potrawy użyj niezbyt ostrej gąbeczki. Nigdy nie myj patelni w zmywarce. Gotowanie potraw zawierających kwasy - pomidory, białe wino, cytrynę mogą spowodować występowanie na powierzchni patelni białych plam. Jeśli to nastąpi należy ponownie powtórzyć czynność jak przed pierwszym użyciem patelni. Jeśli w trakcie używania patelni pojawią się ponownie ślady pszczelego wosku, należy je usunąć papierowym ręcznikiem w momencie gdy powierzchnia patelni jest gorąca.

Rozwiń
Zobacz także

Opinie o Zestaw do smażenia blinów de Buyer B Element

Dodaj opinię

Twoja ocena:  
  07-02-2022   Agnieszka

Już samo opakowanie zrobiło duże wrażenie. Zestaw jest bardzo wysokiej jakości. Potwierdza oryginalność!


Francuska marka de Buyer to ponad 180 lat tradycji i 95 krajów, do których eksportowane są jej produkty. Na długo zanim pojawiły się współczesne kuchenki elektryczne i indukcyjne, projektanci garnków i patelni szukali materiałów i technik produkcji, które zapewnią równomierne nagrzewanie dna oraz ścian naczynia. Dzięki temu potrawy nie przypalają się tak łatwo, a proces ich przygotowania trwa znacznie krócej.

NEWSLETTER
@