Stalowa patelnia do jajek sadzonych de Buyer B Element 27cm

Kod produktu: D-5612-03
Marka: de Buyer
  opinie: 5   czytaj opinie
Dostępna ilość: 10 szt.
Wysyłka 24h
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
Koszty wysyłki - zobacz szczegóły
CENA: 239,00 zł
ILOŚĆ: -+

Stalowa patelnia do jajek sadzonych francuskiej marki de Buyer z serii B Element o średnicy 27cm. Przygotujesz na niej jednocześnie trzy jajka sadzone, bliny lub pancake. Wykonana ze stali węglowej pokrytej naturalnym woskiem pszczelim, bez dodatku substancji chemicznych i w przyjaznym dla środowiska procesie produkcyjnym. Stalowa patelnia szybko osiąga temperaturę co sprawia, że jajka mogą być smażone krótko dla zachowania witamin i składników odżywczych. Dla uzyskania efektu nieprzywierającej powierzchni, należy patelnię sezonować. Sezonowanie polega na zalaniu powierzchni patelni warstwą oleju, następnie smażeniu oleju, aż do pojawienia się dymu. Następnie należy patelnię zdjąć ze źródła ciepła i wytrzeć do sucha ręcznikiem. Regularne sezonowanie powoduje, że powierzchnia patelni zyskuje coraz lepsze właściwości non-stick. Czym czarniejsza powierzchnia, tym lepsze właściwości nieprzywieralne.

  • Średnica: 27cm
  • Średnica miejsca na jajko: 10cm
  • Wysokość krawędzi: 1,2cm
  • Długość całkowita: 48cm
  • Waga: 1,11kg
  • Materiał: stal węglowa pokryta naturalnym woskiem pszczelim, wolna od PFAO i PTFE
  • Na wszystkie rodzaje płyt grzewczych, również indukcyjnych
  • Nie można myć w zmywarce

Użytkowanie:

  • Hartowanie: przygotowanie patelni
    Przed pierwszym użyciem patelni zaimpregnowanej pszczelim woskiem, należy dokładnie usunąć pozostałości wosku używając do tego ręcznika papierowego. Oczyść patelnię bardzo gorącą wodą i osusz ją. Wlej na dno patelni olej (ok. 1 mm) i podgrzewaj przez około 5 minut. Następnie wylej olej i wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem. Im więcej patelnia jest używana, tym jej właściwości stają się lepsze. Ciemnienie patelni jest naturalnym procesem - poprawiają się jej naturalne właściwości nonstick.
  • Użycie
    Podgrzej małą ilość tłuszczu na patelni, a kiedy patelnia jest dobrze rozgrzana podsmaż mięso z obu stron zanim zmniejszysz ogień w celu dokończenia smażenia. Nie zostawiaj nigdy potrawy na patelni po przygotowaniu posiłku.
  • Czyszczenie po każdym użyciu
  1. Umyj patelnię bardzo gorącą wodą z pomocą gąbki. Wytrzyj do sucha.
  2. Dla idealnego oczyszczenia patelni: podgrzewaj na bardzo gorącej patelni sól kuchenną przez około 1,5 minuty, a następnie usuń ją papierowym ręcznikiem. Sól pomaga pozbyć się przywartych do patelni resztek potrawy, a także zapachów z wcześniejszego smażenia.
  3. Natłuść patelnię olejem i odłóż w suche miejsce.

Uwaga!

Nigdy nie namaczaj patelni. Jeśli są na niej resztki potrawy użyj niezbyt ostrej gąbeczki. Nigdy nie myj patelni w zmywarce. Gotowanie potraw zawierających kwasy - pomidory, białe wino, cytrynę mogą spowodować występowanie na powierzchni patelni białych plam. Jeśli to nastąpi należy ponownie powtórzyć czynność jak przed pierwszym użyciem patelni. Jeśli w trakcie używania patelni pojawią się ponownie ślady pszczelego wosku, należy je usunąć papierowym ręcznikiem w momencie gdy powierzchnia patelni jest gorąca.

Rozwiń
Produkty powiązane
Zobacz także

Opinie o Stalowa patelnia do jajek sadzonych de Buyer B Element 27cm

Dodaj opinię

Twoja ocena:  
  23-08-2020   Pamela

Profesjonalna patelnia w moim domu! Jak dla mnie ideał. Polecam.

  15-05-2020   Witek

OK POZYTYW

  02-05-2020   marcia

Super wykonanie. Super się prezentuje. Super jajka sadzone w idealnej, okrągłej formie.

  29-03-2020   JJJ

Jest ok,

  28-12-2016   Katarzyna

Idealna patelnia do małych naleśników lub do jajek, szybko można zrobic jedzenie. Nie jest ciężka, leciutka, nic do niej nie przywiera.


Kategorie, w których występuje produkt:

Francuska marka de Buyer to ponad 180 lat tradycji i 95 krajów, do których eksportowane są jej produkty. Na długo zanim pojawiły się współczesne kuchenki elektryczne i indukcyjne, projektanci garnków i patelni szukali materiałów i technik produkcji, które zapewnią równomierne nagrzewanie dna oraz ścian naczynia. Dzięki temu potrawy nie przypalają się tak łatwo, a proces ich przygotowania trwa znacznie krócej.

NEWSLETTER
@