Termometr kuchenny do głębokiego tłuszczu

Kod produktu: KU-1065082800

Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum

Brak możliwości zamówienia

Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą w kategorii Akcesoria do pieczenia mięs

Opis produktu

Termometr kuchenny do głębokiego tłuszczu. Zaprojektowany do pomiaru podczas smażenia w głębokim tłuszczu, gotowania jajek w koszulkach. Wyposażony w praktyczny klips.

Złote frytki, delikatna tempura z warzywami lub krabami, puszyste pączki. Wszystkie te przysmaki pochodzą z frytkownicy. Termometr do smażenia Kuchenprofi zapewnia doskonałe rezultaty. Wystarczy przymocować go na krawędzi patelni lub frytkownicy za pomocą klipsa i sprawdzić, czy tłuszcz osiągnął idealną temperaturę ok. 170-180°C. O wiele dokładniejsza i bezpieczniejsza metoda niż trzymanie drewnianego patyczka we wrzącym oleju i sprawdzanie, czy nie ma bąbelków. Dzięki rozszerzonemu zakresowi temperatur 0-300°C możesz używać termometru również do gotowania w koszulkach, niskotemperaturowego gotowania oraz do ok. 160°C jako termometru do cukru.

Wskazówka dotycząca smażenia w głębokim tłuszczu: olej należy wymienić najpóźniej po pięciu procesach, ponieważ jest on wtedy zanieczyszczony i nie można go już wystarczająco podgrzać.

  • Materiał: stal nierdzewna
  • Średnica: 5,2 cm
  • Długość szpikulca: 21 cm
  • Zakres temperatur: 0°C - 300°C
  • Skalę można odczytać w °C i °F
NEWSLETTER
@