Tarka kuchenna o ultra grubym ostrzu, Microplane Gourmet Ultra Coarse. Tarka ta ma szerszą powierzchnię tarcia w porównaniu z tradycyjnymi tarkami z tej serii. Tak więc, jest idealnie przystosowana do zastosowania z kapustą, miękkimi serami, cukinią, marchwią, ziemniakami, jabłkami czy dynią. Przeznaczona jest zarówno dla profesjonalistów jak i kucharzy hobbystów. Użytkowanie tarek Microplane nie wymaga użycia siły i staje się łatwe i przyjemne. Wygodny, ergonomiczny uchwyt doskonale pasujący do dłoni, niewielka waga oraz perfekcyjna ostrość sprawiają, że ścierany produkt nie jest rozrywany, ani strzępiony, zachowuje swój smak i aromat. Tajemnica ostrości tarek Microplane tkwi w opatentowanej technologii trawienia chemicznego powierzchni tnących.
Cechy:
polecam
Microplane to profesjonalne tarki, dzięki którym wzmocnisz smak i aromat przygotowywanych potraw. Podczas, gdy większość producentów tarek opiera się na technologii wytłaczania metali, przez co krawędzie tnące są nieefektywne, Micoroplane tworzy precyzyjne, ostre jak brzytwa zęby, z wykorzystaniem procesu trawienia chemicznego.