Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum
Brak możliwości zamówienia
Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą w kategorii Akcesoria do pieczenia mięs
Strzykawka kuchenna do wprowadzania marynaty w głąb mięsa. Sprawia to, że mięso kruszeje, marynata łaczy sie z sokami i nie wypływa na zewnątrz. W przypadku drobiu marynatę należy wprowadzać pod skórę. Takie rozwiązanie skraca czas przygotowywania potrawy. Mięso nie musi długo leżeć w marynacie. Jest gotowe do przyrządzenia bezpośrednio po nastrzyknięciu. Zyskujemy też pewność, iż nie będzie ono suche. Nastrzyknięte mięso można również przetrzymać w lodówce przez kilka godzin - wtedy aromat będzie jeszcze intensywniejszy.
Strzykawki można używać również podczas obróbki termicznej. Użyć wtedy można soków wydobywających się z mięsa i ostrzknąć nimi potrawę. Dzięki strzykawce można nasycić wybranym płynem nie tylko mięso, ale także warzywa, owoce, ciasta.
Strzykawka wykonana jest ze stali nierdzewnej. Posiada wygodne, przezroczyste okienko z zaznaczoną podziałką co ułatwia precyzyjne dozowanie płynu.
W zestawie są dwie igły, również wykonane ze stali nierdzewnej, o grubszym i cieńszym przekroju. Używając igły o grubszym przekroju możemy używać płynów z ziołami i przyprawami.
Strzykawka posiada wygodne, antypoślizgowe uchwyty, które zwiększają komfort pracy.