Młynek do pieprzu młotkowanego 14 cm Java Steak de Buyer czarny mat

Kod produktu: D-M245-140404
Marka: de Buyer
Dostępna ilość: 3 szt.
Wysyłka do 48 godzin
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
Koszty wysyłki - zobacz szczegóły
CENA: 159,00 zł
ILOŚĆ: -+

Młynek do pieprzu młotkowanego 14 cm Java Steak de Buyer czarny mat. Idealny do każdego steku. Opracowany specjalnie do steków, zapewnia bardzo grubo zmielony pieprz. Matowa powierzchnia zapewnia antypoślizgowość, nawet podczas pracy mokrymi rękami.

Użyte do produkcji drewno bukowe jest certyfikowane PEFC i pochodzi z lasów zarządzanych w sposób zrównoważony. Grubość mielenia reguluje się płynnie za pomocą górnej nakrętki. Wyposażony w opatentowany mechanizm stalowy. Dwa różne pierścienie zębate prowadzą ziarna pieprzu i utrzymują je, gdy pękają. Są różnie ukształtowane i utwardzone, dzięki czemu są wyjątkowo ostre i prawie niezniszczalne.

Drewno używane do produkcji młynka jest cięte na kwadraty i suszone przez kilka lat. Dopiero wtedy jest gotowe do toczenia w tokarni . Po tym etapie produkcji drewno pozostaje naturalne, lakierowane lub lakierowane na zewnątrz. Lakier składa się z białego koloru bazowego i trzech warstw farby.

Młynek o delikatnie zaokrąglonych krzywiznach. Zapewnia dobry chwyt, ma wygodny rozmiar i jest bardzo przydatny w kuchni i na stole. Wygodny, klasyczny młynek z drewna bukowego. Ponadczasowy kształt to hołd kulinariom francuskim i ich nadrzędnym wartościom: smakom i autentyczności.

  • Materiał: 100% drewno bukowe ze zrównoważonej, francuskiej gospodarki leśnej
  • Wysokość: 14 cm
  • Średnica: 5 cm
  • Spełnia wymagania grande cuisine
  • Wyprodukowano we Francji

Rozwiń
Zobacz także

Opinie o Młynek do pieprzu młotkowanego 14 cm Java Steak de Buyer czarny mat

Dodaj opinię

Twoja ocena:  

Francuska marka de Buyer to ponad 180 lat tradycji i 95 krajów, do których eksportowane są jej produkty. Na długo zanim pojawiły się współczesne kuchenki elektryczne i indukcyjne, projektanci garnków i patelni szukali materiałów i technik produkcji, które zapewnią równomierne nagrzewanie dna oraz ścian naczynia. Dzięki temu potrawy nie przypalają się tak łatwo, a proces ich przygotowania trwa znacznie krócej.

NEWSLETTER
@