Strzykawka kuchenna stalowa z igłami Kitchen Craft

Kod produktu: MCINJSS

Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum

Brak możliwości zamówienia

Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą w kategorii Akcesoria do pieczenia mięs

Opis produktu

Strzykawka kuchenna do wprowadzania marynaty w głąb mięsa. Sprawia to, że mięso kruszeje, marynata łaczy sie z sokami i nie wypływa na zewnątrz. W przypadku drobiu marynatę należy wprowadzać pod skórę. Takie rozwiązanie skraca czas przygotowywania potrawy. Mięso nie musi długo leżeć w marynacie. Jest gotowe do przyrządzenia bezpośrednio po nastrzyknięciu. Zyskujemy też pewność, iż nie będzie ono suche. Nastrzyknięte mięso można również przetrzymać w lodówce przez kilka godzin - wtedy aromat będzie jeszcze intensywniejszy.

Strzykawki można używać również podczas obróbki termicznej. Użyć wtedy można soków wydobywających się z mięsa i ostrzknąć nimi potrawę. Dzięki strzykawce można nasycić wybranym płynem nie tylko mięso, ale także warzywa, owoce, ciasta.

Strzykawka wykonana jest ze stali nierdzewnej. Posiada wygodne, przezroczyste okienko z zaznaczoną podziałką co ułatwia precyzyjne dozowanie płynu.

W zestawie są dwie igły, również wykonane ze stali nierdzewnej, o grubszym i cieńszym przekroju. Używając igły o grubszym przekroju możemy używać płynów z ziołami i przyprawami.
Strzykawka posiada wygodne, antypoślizgowe uchwyty, które zwiększają komfort pracy.

  • Długość: 5,5 cm
  • Materiał: stal nierdzewna, tworzywo sztuczne
  • Kolekcja: Master Class
  • Można myć w zmywarce
NEWSLETTER
@