Brytfanna aluminiowa z powłoką ceramiczną, wysokie uchwyty GreenPan

Kod produktu: CC001381-001

Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum

Brak możliwości zamówienia

Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą w kategorii Brytfanny i naczynia żaroodporne

Opis produktu

Brytfanna aluminiowa z powłoką ceramiczną, wysokie uchwyty GreenPan. Zaprojektowana z myśla o pieczeniu mięs i warzyw, także na grillu, ale z zastosowaniem rusztu. Wysokie, wygodne uchwyty ze stali nierdzewnej, ułatwiają przenoszenie i serwowanie potraw bezpośrednio z brytfanny.

Powłoka Thermolon™ - zawiera w swym składzie diamenty. Nie zawiera PFOA i PFAS PFAS, ołowiu i kadmu. Nieprzywieralna, dobrze rozprowadzająca i utrzymująca ciepło, łatwa do czyszczenia, super wytrzymała. Dzięki niej można i należy używać brytfanny na małym i średnim ogniu. Wykorzystane do produkcji powłoki diamenty (klasy przemysłowej), zwiększają jej wytrzymałość i przewodnictwo ciepła. Diament posiada 4-krotnie większe przewodnictwo cieplne niż miedź, jest materiałem niewchodzącym w reakcje chemiczne, ma naturalne właściwości antyprzywieralne i jest najtwardszym materiałem znanym człowiekowi.

Brytfanna GreenPan zdrowa i przyjazna środowisku!

  • Materiał: aluminium, stal nierdzewna
  • Długość: 35 cm
  • Szerokość: 25,7 cm
  • Wysokość: 4,5 cm
  • Można używać na wszystkich rodzajach kuchenek z wyjątkiem indukcyjnych
  • Można używać w piekarniku do 180oC
  • Można myć w zmywarce

Instrukcja użytkowania i konserwacji:

  1. Używać tylko małego bądź średniego poziomu ognia bądź mocy. Zbyt wysoka temperatura może zaszkodzić powierzchni patelni i zmienić jej właściwości. Opatentowana powłoka Thermolon doskonale i równomiernie rozprowadza ciepło po całej powierzchni patelni i długo je utrzymuje.
  2. Zaleca się używanie niewielkich ilości tłuszczu do smażenia. Nie używać oleju z oliwek i tłuszczu w sprayu. Może to spowodować wytworzenie cienkiej zwęglonej warstwy na nieprzywieralnej powłoce patelni.
  3. Nigdy nie zostawiać pustej brytfanny na palniku.
  4. Nie używać metalowych narzędzi. Należy stosować przyrządy wykonane z drewna, silikonu, bądź specjalnego tworzywa sztucznego.
  5. Nie przecinać potraw na powierzchni brytfanny.
  6. Nie narażać brytfanny na gwałtowne zmiany temperatury. Po użyciu pozostawić do ostygnięcia, a następnie umyć w ciepłej wodzie z dodatkiem środka myjącego za pomocą gąbki lub szmatki. Osuszyć i patelnia będzie jak nowa.
  7. Nie stosować ostrych zmywaków.
  8. Przechowując jedna w drugiej zawsze stosować między mini przekładki (papierowe, filcowe etc.) aby uniknąć mechanicznego uszkodzenia powłoki.
  9. Niewielkie powierzchniowe wgniecenia bądź przebarwienia powłoki, jakie powstają w trakcie użytkowania, nie mają wpływu na użytkowanie.
NEWSLETTER
@