Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum
Brak możliwości zamówienia
Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą w kategorii Pozostałe przybory kuchenne
Naczynie do gotowania ryżu w kuchence mikrofalowej, szpatuła o specjalnym kształcie oraz mata makisu do przygotowania sushi. Naczynie przeznaczone jest do gotowania każdego rodzaju ryżu lub kaszy. Przygotowanie puszystego, delikatnego, specjalnego ryżu do sushi, wypłukanego w zimnej wodzie, w mikrofalówce zajmuje około 12-14 minut. Ugotowany ryż należy zamieszać specjalną szpatułą i pozwolić mu odpocząć przez kilka minut, a następnie dodać sos z octu ryżowego, cukru i soli. Mata makisu umożliwia idealne zrolowanie sushi. Do zestawu dołączono instrukcję obrazkową, jak przygotować różne rodzaje sushi (hosomaki, uramaki, futomaki); podpowiedzi listy zakupów przed kulinarną przygodą z japońszczyzną oraz tabelę z podziałem na rodzaje ziaren, gramaturą i czasami gotowania (należy ja traktować orientacyjnie ze względu na różną moc kuchenek mikrofalowych).