Termos obiadowy 0,4 Litra z łyżką Stanley Legendary Classic granatowy

Kod produktu: 10-09382-006
  opinie: 1   czytaj opinie

Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum

Brak możliwości zamówienia

Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą w kategorii Solidne termosy obiadowe do pracy i w podróż

Opis produktu

Termos obiadowy 0,4 Litra z łyżką Stanley Legendary Classic granatowy izolowany próżniowo o stalowych ściankach co gwarantuje jeszcze lepsze i dłuższe utrzymywanie temperatury (nawet do 7 godzin). Kompaktowych wymiarów i pojemności termos jest idealnym rozwiazaniem, aby przechować i zjeść smaczny i pożywny posiłek w pracy, szkole lub w podróży. Średnica pasuje zarówno do męskiej jak i damskiej dłoni. Dwie ścianki z izolacją próżniową oraz izolowany korek sprawią, że Twój posiłek długo pozostanie w temperaturze znacznie różniącej się od temperatury otoczenia. Gdy termos jest pełny utrzyma temperaturę posiłku do 7 godzin. Korek wyposażony jest w silikonową uszczelkę gwarantującą 100% szczelności. Szeroki wlot o średnicy 7 cm ułatwia napełnianie, oraz utrzymanie wnętrza termosu w czystości.

Firma Stanley zaprojektowała pierszy termos ze stalowym wkładem w 1913 roku i od tej pory dzierży palmę pierwszeństwa jeżeli chodzi o jakość wykonania. Produkty marki Stanley brały udział w wojnach, latały w kosmos, towarzyszyły podczas penetrowania dna oceanów i były zabierane na wyprawy na biegun. Przez prawie 100 lat istnienia przyzwyczaiły swoich użytkowników do pewności, jaką dają. Idelane do zastosowania podczas wypraw w wysokie góry. Najczęściej wybierane przez myśliwych, wędkarzy, podróżników.

  • Pojemność: 0,4 Litra
  • Wysokość: 13,7 cm
  • Średnica: 9 cm
  • Średnica wewnętrzna wlewu: 7 cm
  • Materiał: stal nierdzewna 18/8, tworzywo sztuczne - wolne od BPA
  • Izolacja próżniowa
  • 100% szczelności
  • Utrzymanie temperatury*:
    • wysoka: 7 godzin
    • niska: 7 godzin

*Podawane parametry dotyczące utrzymania temperatury dotyczą pełnego naczynia, nieotwieranego przez określony czas. Otwieranie naczynia i częściowe opróżnianie wiąże się z szybszą utratą początkowej temperatury. Dla wydłużenia czasu utrzymania temperatury zaleca się, aby najpierw wypełnić naczynie gorącą wodą i pozostawić na pięć minut szczelnie zamknięte, po czym opróżnić i napełnić docelowym napojem lub potrawą oraz szczelnie zamknąć. W przypadku, gdy przechowywany ma być produkt zimny lub chłodny należy użyć wody zimnej.

NEWSLETTER
@