Tagine ceramiczny Emile Henry czerwony

Kod produktu: EH349532

Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum

Brak możliwości zamówienia

Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną oferta

Opis produktu

Tangine to naczynie do przygotowywania tradycyjnych potraw kuchni północno-afrykańskich, a w szczególności marokańskiej i tunezyjskiej. Tagine to garnek ceramiczny o specjalnym kształcie, przeznaczony dla potraw gotowanych na niewielkim ogniu. Można w nim przygotować potrawy z ryb, dania wegetariańskie i mięsne - m.in. tradycyjną, marokańską kombinację duszonych mięs - jagnięciny, wołowiny i kurczaka z owocami, warzywami korzennymi, doprawioną cynamonem, imbirem i szafranem. Pokrywa o charakterystycznym kształcie umożliwia cyrkulację pary wodnej, dzięki czemu mięso staje sie kruche i niezwykle delikatne, potrawa nie jest wyszuszona i zachowuje składniki odżywcze. Naczynie jest odporne na zmiany temperatury - można je wstawić do nagrzanego piekarnika bezpośrednio po wyjęciu z lodówki. Odpowiednie do wszystkich typów kuchenek: gazowych, elektrycznych, indukcyjnych (gdy używana jest płytka do kuchni indukcyjnych - do kupienia w sklepach AGD) oraz piekarników.

  • Średnica: 32cm
  • Wysokość: 24cm
  • Materiał: ceramika
  • Można myć w zmywarce
NEWSLETTER
@