Patelnie kuchenne Fissler dla prawidłowego wysmażenia

Sortuj wg:  
ceny rosnąco · ceny malejąco
Pokaż tylko:  
nowości · promocje
Cena
od do

Co właściwie sprawia, że ​​patelnia jest dobra? I jakiej patelni użyć do jakiej potrawy? Jak smażyć idealny stek? Na szczęście nie jest to aż tak skomplikowane i jest łatwe do wytłumaczenia.

Różnice w patelniach

Czy to się stało? Ryba lub naleśnik przywiera do patelni, czy twój stek po prostu się nie obraca? To naprawdę denerwujące. A smażenie może być takie proste. Bardzo proste jest osiągnięcie doskonałych rezultatów, jeśli używasz odpowiedniej patelni. Ponieważ nie wszystkie ryby są takie same, patelnie również się różnią.

Dwie patelnie to bezpieczne rozwiązanie - jedna patelnia do ostrego smażenia, a druga patelnia do delikatnego smażenia i do każdego rodzaju jedzenia, które ma tendencję do przywierania.

Gdy chcesz szybko i dokładnie usmażyć potrawę - na przykład mięso lub drób - powinieneś użyć patelni, którą możesz podgrzać do wysokiej temperatury. Patelnie wykonane ze stali nierdzewnej mogą być podgrzewane do bardzo wysokiej temperatury bez ich zniekształceń. Są idealnie stabilne i równomiernie rozprowadzają ciepło.

Lekkie, delikatne smażenie, na przykład potrawy z jaj, smażone ziemniaki, panierowane potrawy lub ryby, najlepiej jest robić na patelni z powłoką nieprzywieralną. Specjalna powłoka najczęściej wykonana z tworzywa sztucznego zapobiega przywieraniu żywności.

Patelnia dla profesjonalistów i specjalistów

Specjalne patelnie stanowią uzupełnienie podstawowego wyposażenia: na przykład specjalna patelnia Asia do dań kuchni dalekowschodniej, niska, specjalna patelnia do naleśników itp., Specjalna patelnia do grillowania dla łagodnego, niskotłuszczowego smażenia z efektem grillowania i specjalna patelnia do gotowania.

Jak smażyć prawidłowo?

Wszystkie dobre rzeczy przychodzą w trójkach. Potrzebujesz trzech rzeczy do prawidłowego smażenia żywności: odpowiedniej patelni, odpowiedniej techniki i właściwego oleju.

To nie mogło być łatwiejsze. Idealnie do delikatnego, lekkiego smażenia. Idealny do przygotowywania potraw z jaj, smażonych ziemniaków, panierowanego jedzenia i ryb lub do podgrzewania potraw, ryżu, makaronu itp.

Właściwy sposób na delikatne smażenie:

  • Wysmaruj patelnię tłuszczem / olejem (nałóż 3-4 krople z pomocą ręcznika papierowego);
  • Podgrzej patelnię do średniej temperatury (maksymalnie 2/3 maksymum). Nigdy nie podgrzewaj patelni do maksymalnej temperatury.
  • W razie potrzeby dodaj nieco więcej tłuszczu / oleju na patelnię (jest to nośnik smaku smażonej żywności).

Dodaj potrawy do smażenia na patelni i smaż na nich brązowo ze wszystkich stron.
Łatwe do czyszczenia
Po smażeniu wystarczy opłukać je gorącą bieżącą wodą lub wytrzeć do czysta ręcznikiem papierowym. Aby zapewnić dłuższą żywotność, nie należy czyścić za pomocą środków czyszczących, które zarysowują się lub ścierają, ani w zmywarce. Od czasu do czasu smaruj patelnię niewielką ilością oleju.

NEWSLETTER
@