Patelnia do smażenia 26cm GreenPan Stockholm

Kod produktu: CW0002471

Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum

Brak możliwości zamówienia

Może zainteresują Cię nasze oferty specjalne?

Opis produktu

Patelnia do smażenia GreenPan Stockholm wykonana została z kutego, czarnego aluminium o dużej gęstości, zapewniającego równomierne rozchodzenie się ciepła. Powłoka patelni to Thermolon - naturalna, ekologiczna, oparta na minerałach, niewprzywierająca, bez PTFE i PFOA. Dzięki wytrzymałości na zarysowania i wysoką temperaturę, nie uwalnia toksycznych oparów nawet przy nagrzaniu powyżej 260 st.C. Rączka wykonana jest ze stali szlachetnej, dlatego patelnię można również używać w piekarniku. Można stosować do kuchni gazowych, ceramicznych, halogenowych i indukcyjnych. Wyjątkowo trwała, odporna na zarysowania i przegrzanie, łatwa do czyszczenia.

Patelnie GreenPan zdrowe i przyjazne środowisku:

Nieprzywierająca technologia ThermolonTM - naturalna, oparta na minerałach powłoka. Nie zawiera żadnych potencjalnie niebezpiecznych substancji; całkowicie wolna od PTFE, nie zawiera oleju silikonowego. Produkowana bez udziału PFOA i nakładana w sposób przyjazny środowisku. Rezultat: o 60% mniejsza emisja CO2. Żaroodporna nawet w wysokich temperaturach. Jeśli przypadkowo przegrzejesz patelnię, nawet do 450˚C, nie wydzielą się żadne toksyczne opary, a powłoka nie pokryje się pęcherzami ani nie będzie się złuszczać. Zastosowanie aluminium z upcyklingu do produkcji patelni oraz materiałów z upcyklingu do odlania części uchwytów ze stali nierdzewnej.

Wnętrze patelni pokryte powłoką ThermolonTM co pozwala na perfekcyjne rozłożenie ciepła, co z kolei powoduje, że potrawy są ugotowane równomiernie i świetnie wysmażone. Nowoczesny wzór sprzętów kuchennych ułatwia czyszczenie. Eleganckie uchwyty ze stali nierdzewnej wygodne w użyciu. Ciężkie pokrywki ze stali nierdzewnej, by gotowanie było energooszczędne. Powłoka ThermolonTM działa jak izolator, który zatrzymuje ciepło, soczystość potrawy i jej smak. Zachowanie tych właściwości pozwala na przygotowanie doskonałego dania.

NEWSLETTER
@