Naczynie do wytwarzania twarogu Native Cheese Maker Lekue

Kod produktu: 0220100V06M017

Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum

Brak możliwości zamówienia

Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą w kategorii Pozostałe przybory kuchenne

Opis produktu

Naczynie do wytwarzania twarogu Native Cheese Maker Lekue to najprostrzy sposób na własne, zdrowe, domowe twarożki. W niecałe dwie godziny przygotujesz pyszne serki typu włoskiego bez chemicznych utrwalaczy i konserwantów. W skład zestawu wchodzi:

  1. pojemnik - miseczka z tworzyw PBT
  2. durszlak do przecedzania sera z polipropylenu
  3. pokrywka z miarką do odmierzania octu lub soku z cytryny - silikonowa
  4. książeczka z przepisami w języku angielskim

Do przygotowania własnego twarożku potrzebuje świeże mleko krowie lub kozie (nie nadaje się do tego mleko UHT, które w wyniku sterylizacji w bardzo wysokiej temperaturze jest zubożałe o składniki bioaktywne - nie zajdzie w nim proces wytrącania) i jednen z trzech składników, który pomoże w wytrącaniu się tłuszczu i białka: ocet, świeży sok z cytryny lub limonki lub jogurt naturalny. Świeży ser świetnie łączy się z wieloma różnymi smakami. Ma niski odsetek tłuszczu i jest źródłem białka w codziennej diecie.

Wskazówki użytkowania:

  • Umyć naczynie przed pierwszym użyciem.
  • Serek przygotowany w naczyniu należy spożyć w ciągu maksymalnie 3 dni.
  • Przechowywać ser w lodówce, w temperaturze 2-4° C, naczynie należy zamykać silikonową przykrywką - zapobiegnie to pochłanianiu przez twaróg zapachów z lodówki.
  • Naczynia można używać w kuchence mikrofalowej, przechowywać je w lodówce, myć w zmywarce.
  • Nie używać funkcji grill w kuchence mikrofalowej.
  • Nie umieszczać bezpośrednio pod źródłem ciepła.
  • Do mycia pokrywy nie używać ostrych gąbek.
  • Nie stosować ostrych narzędzi.
  • Używać rękawic kuchennych, gdy naczynie jest gorące.
  • Wymiary: 14,5 x 17cm
  • Wysokość: 13cm
  • Materiał: silikon platinum, polipropylen, tworzywo PBT

NEWSLETTER
@