Do wypieku pasztetów z pewnością przyda się podłużna silikonowa forma z pokrywą. Nadaje się również do mrożenia wielu deserów, takich jak na przykład musy, sorbety czy semi-freddo. Dzięki temu, że została wykonana z silikonu, nic w niej nie przywiera, a pieczone rzeczy łatwiej wyjąć. Tworzywo jest odporne zarówno na wysokie, jak i niskie temperatury (-40˚C - 220˚C). Forma została wyposażona w specjalny, metalowy stelaż, który stanowi gwarancję jej stabilności oraz zapewnia wygodę przenoszenia. Do mycia można go oczywiście zdjąć. Pokrywa posiada z kolei otwór, służący do odprowadzania pary, a także umożliwiający włożenie termometru, by sprawdzić temperaturę pieczeni. Formę bez problemu można wstawić do zmywarki.
Dobrej jakość, powierzchnia nieprzywieralna.
Marka Mastrad powstała w 1994 roku. Od początku jej celem było tworzenie rozwiązań koncepcyjnych dla zastosowań kulinarnych, a dewizą sztuka użytkowa. Poczynając od stalowego mydła Deos, a kończąc na rękawicach kuchennych Orka, produkty tej firmy cieszą się uznaniem na całym świecie zarówno wśród użytkowników domowych jak i profesjonalnych szefów kuchni.