Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum
Brak możliwości zamówienia
Może zainteresują Cię nasze oferty specjalne?
Duże naczynie do przygotowywania terriny lub pasztetu z ryb, mięsa lub warzyw. Wymieszane składniki wkłada się do ceramicznej formy i tradycyjnie piecze w kąpieli wodnej - w przeciwieństwie do zwykłego pasztetu, terrina nie jest pieczona, ale raczej gotowana w piekarniku. W naczyniu można też upiec tradycyjny pasztet. W komplecie znajduje się pokrywka oraz dopasowana praska dzięki której pasztet będzie jednolity i nie będzie się rozpadał. Każde naczynie, wytworzone ręcznie z burgundzkiej gliny, jest sygnowane znakiem artysty, który je wykonał. Wyprodukowano we Francji.
Zastosowana ceramika zapewnia równomierne rozprowadzenie ciepła, przez co gotowane w nim potrawy będą soczyste i naturalnie aromatyczne. Perfekcyjnie wykonana, gładka powierzchnia ceramiczna nie pochłania zapachów, tłuszczu ani bakterii. Ładny wygląd, kolory i jakość wykonania sprawiają, że gotową potrawę można podać w tym naczyniu bezpośrednio na jadalniany stół. Naczynie może być używane w kuchenkach mikrofalowych oraz w piekarnikach.
Mama otrzymała go ode mnie i siostry na urodziny. Na święta teraz go użyła do pasztetu, bardzo zadowolona jest. Nic nie przystaje, szybko i wygodnie się robi.