Zestaw do przyrządzania hamburgerów oraz bułek My Burger Lekue

Kod produktu: 3000029SURM017
Dostępna ilość: 17 szt.
Wysyłka do 2 dni
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
Koszty wysyłki - zobacz szczegóły
CENA: 134,00 zł
ILOŚĆ: -+
Opis produktu

Duży zestaw do przyrządzania hamburgerów oraz bułek do hamburgerów My Burger Lekue. Z jego pomocą przygotujesz pyszne, domowe hamburgery, kotlety mięsne, rybne czy warzywne, a także odpowiednich wymiarów bułki do nich. Zestaw składa się z dwóch czerwonych silikonowych obręczy o średnicach 6 oraz 10,5cm oraz białej praski wykonanej z tworzywa sztucznego, służącej do zbijania mięsa tak, aby kotleciki nie rozpadały się podczas smażenia. Dodatkowo do zestawu dołączone zostały formy do bułek o średnicach 6,5cm oraz 10,5cm. Przy formowaniu burgerów obręcznie powinny być skierowane do góry wypukłą krawędzią. Grubsze kawałki mięsa należy smażyć ok. 3-5 minut z każdej strony, a mniejsze ok. 2-3 minuty. Uwaga! Zestaw służy wyłącznie do formowania burgerów - nie wolno korzystać z niego podczas smażenia.

  • Wymiary:
    • hamburger 50g, średnica 6cm
    • hamburger 150-200g - średnica 10,5cm
    • średnica bułki: 6,5cm oraz 10,5cm
  • Materiał: silikon platinum, tworzywo ABS

Wskazówki i uwagi

  • Przed użyciem produkt należy umyć. Przy pierwszych kilku użyciach posmarować silikonowe foremki tłuszczem.
  • Nie używać ostrych narzędzi.
  • Foremek można używać w piekarniku i kuchence mikrofalowej.
  • Nie używać bezpośrednio pod źródłem ciepła.
  • Umieszczać na niższych poziomach piekarnika. Podczas pieczenia nie używać funkcji "grill".
  • Silikonowe obręcze są przeznaczone do użytku "na zimno" - należy zdjąć je z kotletów przed smażeniem/pieczeniem.
  • Foremki myć miękką gąbką.
  • Praskę z tworzywa ABS myć tylko ręcznie.

Lekue to firma, która jako pierwsza w świecie opatentowała i wprowadziła na rynek najdoskonalszą do dziś formę silikonu używanego w kuchni - silicone platinum. Dziś marka ta rozwija ofertę o innowacyjne produkty oraz użyteczne akcesoria kuchenne.

NEWSLETTER
@