Wok 28 cm GreenPan Melbourne

Kod produktu: CW002266-005

Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum

Brak możliwości zamówienia

Może zainteresują Cię nasze oferty specjalne?

Opis produktu

Aluminiowy wok o średnicy 24 cm GreenPan Melbourne, przeznaczony do dań kuchni azjatyckiej. Nadaje się do przygotowania składników potrzebujących różnego czasu przygotowania. Wyposażony w nitowaną rączkę, wykonaną ze stali nierdzewnej, pokrytą silikonem, ergonomiczna, wygodna, nieprzewodząca ciepła. Dno woka z aluminium w technologii Magneto, nasyconego cząsteczkami ferromagnetycznymi, dzięki którym zjawisko indukcji jest możliwe - i patelnia nagrzewa się mimo nieobecności stali. Dodatkowo dno patelni jest uszlachetnione rozproszonymi cząsteczkami miedzi. Wytworzone ciepło rozprowadzane jest równomiernie, a dno patelni jest znacznie mniej podatne na deformacje. Powłoka Thermolon™ - zawiera w swym składzie diamenty. Antyprzywieralna, dobrze rozprowadzająca i utrzymująca ciepło, łatwa do czyszczenia, super wytrzymała. Dzięki niej można i należy używać woka na małym i średnim ogniu. Wykorzystane do produkcji powłoki diamenty (klasy przemysłowej), zwiększają jej wytrzymałość i przewodnictwo ciepła. Diament posiada 4-krotnie większe przewodnictwo cieplne niż miedź, jest materiałem niewchodzącym w reakcje chemiczne, ma naturalne właściwości antyprzywieralne i jest najtwardszym materiałem znanym człowiekowi. Krawędź wyprofilowana w taki sposób, aby łatwo było wylewać np. sos, bez kapania.

Patelnie GreenPan zdrowe i przyjazne środowisku!

  • Materiał: aluminium, stal nierdzewna, silikon - wolne od PFOA, ołowiu, kadmu
  • Średnica: 28 cm
  • Pojemność: 3,5 Litra
  • Można używać na wszystkich rodzajach kuchenek - także indukcyjnych
  • Można używać w piekarniku do 200oC
  • Można myć w zmywarce ale zalecane jest mycie ręczne

Instrukcja użytkowania i konserwacji:

  1. Używać tylko małego bądź średniego poziomu ognia bądź mocy. Zbyt wysoka temperatura może zaszkodzić powierzchni patelni i zmienić jej właściwości. Opatentowana powłoka Thermolon doskonale i równomiernie rozprowadza ciepło po całej powierzchni patelni i długo je utrzymuje.
  2. Zaleca się używanie niewielkich ilości tłuszczu do smażenia. Nie używać oleju z oliwek i tłuszczu w sprayu. Może to spowodować wytworzenie cienkiej zwęglonej warstwy na nieprzywieralnej powłoce patelni.
  3. Nigdy nie zostawiać pustej patelni na palniku.
  4. Nie używać metalowych narzędzi. Należy stosować przyrządy wykonane z drewna, silikonu, bądź specjalnego tworzywa sztucznego.
  5. Nie przecinać potraw na patelni.
  6. Nie narażać patelni na gwałtowne zmiany temperatury. Po użyciu pozostawić patelnię do ostygnięcia, a następnie umyć w ciepłej wodzie z dodatkiem środka myjącego za pomocą gąbki lub szmatki. Osuszyć i patelnia będzie jak nowa.
  7. Nie stosować ostrych zmywaków.
  8. Przechowując patenie jedna w drugiej zawsze stosować między mini przekładki (papierowe, filcowe etc.) aby uniknąć mechanicznego uszkodzenia powłoki.
  9. Niewielkie powierzchniowe wgniecenia bądź przebarwienia powłoki, jakie powstają w trakcie użytkowania, nie mają wpływu na użytkowanie patelni.
NEWSLETTER
@