Tradycyjny młynek do pieprzu z korbką. Nazwany na cześć szefa kuchni D'Olivera Roellingera, któremu przyznano trzy gwiazdki Michelin, a który znany był ze swojego zamiłowania i wiedzy na temat przypraw i ziół. Aby zmienić stopień zmielenia, należy dokręcić lub zluzować sprężynę umieszczoną w korbce. Duża szufladka na pieprz ułatwia dozowanie większych ilości przyprawy bezpośrednio do potraw. Wykonany we Francji z drewna bukowego. Drewniana powierzchnia pomalowana została na kolor czerwonej papryczki chili. W młynku zastosowano stalowy, tradycyjny mechanizm mielący. Kształt żarna sprawia, że mielenie odbywa się dwuetapowo, pierwszy etap to pękanie ziarenek, drugim właściwe mielenie co zapewnia najlepszy smak i aromat uwalniany z przyprawy.
Świeżo mielone przyprawy
Zastosowanie tradycyjnego mechanizmu mielącego jest niezwykle ważne w kuchni, ponieważ uwydatnia on aromaty i olejki eteryczne przypraw. Świeżo mielony pieprz oraz inne przyprawy mają więcej aromatu, który wpływa bezpośrednio na smak i jakość przygotowywanych potraw.
PORADNIK:
Jak wybrać odpowiedni młynek do mielenia?
Historia marki Peugeot rozpoczęła się w XIX wieku. Jest synonimem znakomitych produktów we francuskiej kuchni. Poza szeroką ofertą profesjonalnych młynków do mielenia, w ostatnim okresie rozwija także innowacyjne i wysokiej jakości produkty winiarskie, barmańskie i sommelierskie.
Dobra jakość wykonania, materiały, wysoka cena.
perfekcyjny!
Retro style jaki uwielbiam!
Bardzo stylowy. W rzeczywistości wygląda lepiej niż na zdjęciu.
Polecam.
Bardzo długo szukałam dobrego młynka, który by mi służył a nie tylko stał w kuchni dla ozdoby/ Ten jest doskonały, idealnie mieli pieprz. Polecam bo na prawdę warto
Peugeot to znane na całym świecie stalowe mechanizmy do mielenia przypraw, wykonane z najwyższą precyzją. Używane są w najlepszych restauracjach i przez najlepszych szefów kuchni.