Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum
Brak możliwości zamówienia
Zapraszamy do zapoznania się z naszą aktualną ofertą w kategorii Akcesoria do pieczenia mięs
Duży, solidny i czytelny termometr do mięs, steków, hamburgerów czy drobiu. Przeznaczony do pomiaru temperatury bezpośrednio w piekarniku. Aby uzyskać dokładny pomiar i efekt pieczenia, należy przed włożeniem mięsa do piekarnika wbić sondę w najgrubszy kawałek na głębokość 4-5cm z dala od kości lub chrząstki. Następnie ustawić go skalą do drzwiczek piekarnika tak, aby był widoczny podczas całego procesu pieczenia. Termometr wskazuje temperaturę w zakresie od 60 do 90oC (140-190oFahrenheita). Na obudowie termometru umieszczone są wskazania stopnia upieczenia mięs oraz temperatury (wołowina rare, medium, well done, szynka, drób). Myć ręcznie w ciepłej wodzie z płynem do naczyń. Zachować ostrożność przy obsłudze z uwagi na ostrą końcówkę sondy.