Temperówka do warzyw z wymiennymi ostrzami OXO Good Grips

Kod produktu: 11194200MLNYK
Dostępna ilość: 28 szt.
Wysyłka do 2 dni
14 dni na zwrot produktu
Gwarancja: 2 lata
Koszty wysyłki - zobacz szczegóły
CENA: 137,00 zł
ILOŚĆ: -+
Opis produktu

Niewielka temperówka do krojenia warzyw oraz owoców w makaron i wstążki, wyposażona w trzy wymienne ostrza. Temperówkę polubią weganie, wegetarianie i wszyscy Ci, którzy cenią sobie zdrową, zbilansowaną dietę. Dzięki tej poręcznej tarce, istnieje możliwość stworzenia alternatywy dla tak lubianego przez wszystkich tradycyjnego, mącznego makaronu. Ostrza ze stali nierdzewnej oznaczone są kolorami:

  • zielone (0,3 cm) służy do formowania spaghetti np. z cukinii, dyni itp.;
  • pomarańczowe (0,6 cm) zamieni, np. kabaczka, w fettuccine czyli makaron wstążki;
  • czerwone, proste ostrze poszatkuje bądź pokroi w plastry np. jabłko, kapustę czy kalafiora.

Przykrywka temperówki chroni ostrza i dzięki specjalnym wypustkom, jest również pomocna przy przytrzymywaniu krojonego warzywa. Urządzenie zajmuje niewiele miejsca w kuchni, może być zawsze pod ręką. Trzy wymienne ostrza tworzą całość - nie trzeba ich oddzielnie przechowywać. Produkt jest bardzo estetyczny i łatwy w przechowywaniu. Rozmiar temperówki sprawia, że łatwo i pewnie trzyma sie ją w dłoni. Prosty sposób rozkładania urządzenia sprawia, że całość łatwo i dokładnie można umyć w zmywarce. Dzięki temperówce w sposób szybki i bezproblemowy można przygotować wiele różnorodnych dań czy przystawek. Oto kilka przykładów:

  • zakręcone frytki z ziemniaka bądź batata (usmażone lub upieczone);
  • pieczone plastry jabłka posypane cukrem i cynamonem;
  • jabłka i gruszki do szarlotki i tarty;
  • surówka z poszatkowanej białej kapusty;
  • ciasto na pizzę z użyciem poszatkowanego kalafiora;
  • ziemniaki au gratin;
  • zapiekane spaghetti z dyni piżmowej

 

  • Materiał: tworzywo sztuczne wolne od BPA, stal nierdzewna
  • Średnica: 8 cm
  • Wysokość: 13,2 cm
  • Można myć w zmywarce

Amerykańska firma OXO powstała w odpowiedzi na kilka prostych pytań. Dlaczego narzędzia kuchenne nie są przyjazne dla dłoni? Dlaczego nie ma idealnie wygodnych narzędzi, z których da się korzystać z przyjemnością? Po badaniach i opracowaniu setek modeli i wariantów, w roku 1990 na rynek amerykański wypuszczono pierwszą serię piętnastu narzędzi kuchennych OXO Good Grips.

NEWSLETTER
@