Noże kuchenne TB Tarrerias Bonjean

Noże kuchenne TB Tarrerias Bonjean

TB Tarrerias Bonjean to wiodący producent noży kuchennych na francuskim rynku. Jednym z najbardziej zaawansowanych, stosowanych rozwiązań jest technologia Evercut polegająca na wytworzeniu krawędzi tnącej o ogromnej twardości i odporności na ścieranie.

Technologia Evercut opracowana przez firmę Tarrerias-Bonjean jest przełomowym rozwiązaniem w zakresie twardości oraz odporności ostrzy stalowych na ścieranie, a co za tym idzie długotrwałej ostrości. Technologia polega na laserowym spajaniu węglika tytanu ze stalowym podłożem. Dzięki temu przy zachowaniu wszystkich korzystnych cech ostrza stalowego uzyskano - wieczną ostrość – evercut. Węglik tytanu jest materiałem niezwykle twardym, gdyż w skali twardości Mohsa osiąga wartość do 9,5, podczas gdy stal osiąga wartość od 4,5 do 7,5, tlenek cyrkonu, z którego wykonywane są najwyższej jakości noże ceramiczne do 8,5. Z kolei w tej skali najtwardszy minerał - diament ma wartość twardości równą 10.

Sztućce marki TB Tarrerias Bonjean

Rezultatem zastosowanej technologii jest wyjątkowe ostrze, którego wydajność cięcia jest 300 razy większa od dostępnych obecnie noży stalowych (potwierdzają to testy niezależnego laboratorium CATRA - test cięcia zgodny z normą ISO 8442-5-2005). Odpowiada to przeciętnie 25 letniej eksploatacji bez konieczności ostrzenia. Ponadto głownia noża wykonana w technologii Evercut zachowuje elastyczność typową dla noży stalowych, dzieki czemu nie jest narażona na złamania jak głownie wykonane z materiałów ceramicznych.

Każdy nóż wykonany w technologii Evercut posiada dożywotnią gwarancję. Na ostrzu znajduje się logo producenta, logo Evercut oraz numer, który jest unikalny i właściwy jedynie dla tego noża, na którym się znajduje. Z chwilą zakupu należy dokonać rejestracji tego numeru w serwisie producenta, aby rozpocząć korzystanie z gwarancji. W przypadku, gdy użytkownik uzna, że nóż mino prawidłowej eksploatacji utracił ostrość może zgłosić ten fakt i przesłać nóż do naostrzenia w zakładzie wytwórczym.

NEWSLETTER
@