Produkt został wycofany ze sprzedaży i przeniesiony do archiwum
Brak możliwości zamówienia
Może zainteresują Cię nasze oferty specjalne?
Wyjątkowy, ceramiczny Tangine z limitowanej kolekcji 1850 marki Emile Henry, który można stosować na płycie indukcyjnej. Naczynie do przygotowywania tradycyjnych potraw kuchni północno-afrykańskich, a w szczególności marokańskiej i tunezyjskiej. Tagine to garnek ceramiczny o specjalnym kształcie, przeznaczony dla potraw gotowanych na niewielkim ogniu. Można w nim przygotować potrawy z ryb, dania wegetariańskie i mięsne - m.in. tradycyjną, marokańską kombinację duszonych mięs - jagnięciny, wołowiny i kurczaka z owocami, warzywami korzennymi, doprawioną cynamonem, imbirem i szafranem. Pokrywa o charakterystycznym kształcie umożliwia cyrkulację pary wodnej, dzięki czemu mięso staje sie kruche i niezwykle delikatne, potrawa nie jest wyszuszona i zachowuje składniki odżywcze. Naczynie jest odporne na zmiany temperatury - można je wstawić do nagrzanego piekarnika bezpośrednio po wyjęciu z lodówki. Odpowiednie do wszystkich typów kuchenek: gazowych, elektrycznych, indukcyjnych oraz piekarników.
Tagine opakowany jest w piękne, kartonowe pudło, zamykane na magnes. Idealnie nadaje się na prezent.
W opakowaniu znajduje się książeczka z sugestiami dotyczącymi użytkowania i przepisami (nie tylko na tagine). Broszura jest w języku francuskim i angielskim.