Magdalenki to pyszne ciasteczka w kształcie muszli, rozsławione przez Marcela Prousta. Idealnie nadają się jako przekąska do kawy czy herbaty. By je przygotować, niezbędna okaże się silikonowa forma do mini magdalenek. Tworzywo, z którego ją wykonano, jest bardzo wytrzymałe - wykazuje dużą odporność zarówno na wysokie, jak i niskie temperatury (od -40 ̊C do 220 ̊C). Forma posiada specjalne, sztywne uchwyty, za sprawą których jest bardzo wygodna w użyciu. Silikon pozwala też, by magdalenki nie przywierały do jego powierzchni. Dzięki temu, po upieczeniu, wyjątkowo łatwo je wydobyć i cieszyć się doskonale przyrządzonymi specjałami. Za pomocą opisywanej formy można w jednej partii upiec dwadzieścia ciasteczek. Bez problemu wykorzystasz ją w piekarniku oraz mikrofalówce, a później umyjesz w zmywarce.
Marka Mastrad powstała w 1994 roku. Od początku jej celem było tworzenie rozwiązań koncepcyjnych dla zastosowań kulinarnych, a dewizą sztuka użytkowa. Poczynając od stalowego mydła Deos, a kończąc na rękawicach kuchennych Orka, produkty tej firmy cieszą się uznaniem na całym świecie zarówno wśród użytkowników domowych jak i profesjonalnych szefów kuchni.